Svadobné inšpirácie sezóny! Ak nevesta, tak možno práve takto...

A opäť je to tu. S príchodom teplejších dní sa zintenzívňuje svadobný ošiaľ. Najmä máj je jedným z mesiacov, keď sa koná veľa sobášov. A nevesty musia byť dobre pripravené.

16.04.2018 07:00
debata
Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie značky... Foto: SITA/AP, Bebeto Matthews
Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie značky Reem Acra, ktorú predstavili v New Yorku. Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie značky Reem Acra, ktorú predstavili v New Yorku.

Práve pre nevesty je každoročne (dvakrát) určený aj prestížny týždeň módy pod názvom Bridal Fashion Week v New Yorku, na ktorom sa predstavujú známe dizajnérske domy so svojimi svadobnými limitovanými líniami, alebo značky, ktoré sa na tvorbu garderóby v bielom vyslovene špecializujú. Hoci ide o prezentácie vo veľkom časovom predstihu, keďže momentálne sa už ateliéry pochválili kolekciami na jar a leto 2019, ako zdroj inšpirácie môžu slúžiť aj o dvanásť mesiacov skôr.

Prehliadkový maratón sa konal v New Yorku aj pred pár dňami a jednotlivé modely, ktoré odprezentovali príťažlivé modelky, hovorili jasnou rečou. Do úzadia ustúpili experimenty a k slovu sa dostala elegantná klasika. Svadba to je romantika a romantika – to sú kvety. Takže, áno, florálne motívy, či už v podobe čipkovaných vzorov, výšiviek, reliéfnych nášiviek a ozdôb v podobe kvetín – to všetko sa v móde pre nevesty uplatňuje vo výraznej miere.

Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie značky...
Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie značky...
+11Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie značky...

Kvetinové ozdoby však nefungujú len na hodváboch, saténoch či organze. Nosia sa aj ako skutočný doplnok – opäť sa k slovu dostávajú čelenky, ktoré nahrádzajú závoje a menia dámy na nežné víly. V prípade, že sa nevesta rozhoduje pre ozdobu vo vlasoch v podobe kvetín, striedmejšia je voľba svadobnej kytice. V takom prípade sa uplatňuje minimalizmus, stávka na jednu farbu a nekomplikované formy. V galérii si môžete pozrieť ukážky z prehliadok dvoch značiek, Reem Acra a Romona Keveza. Inšpirácie na deň D nepochybne nájdete.

Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie Romona... Foto: SITA/AP, Bebeto Matthews
Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie Romona Keveza, ktorú predstavili v New Yorku. Modelka v šatách pre nevestu z kolekcie Romona Keveza, ktorú predstavili v New Yorku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #prehliadka #svadba #trend #kvety #nevesta

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...