Zázrak čínskej medicíny pomáha pokožke: Sľubuje hojenie aj boj s časom!

Protizápalové a liečivé schopnosti urobili z rastliny pod menom Centella Asiatica už pred stáročiami jedného z pomocníkov tradičnej čínskej medicíny. Teraz jej benefity objavil aj kozmetický svet.

09.04.2018 13:00
Rastlina Centella Asiatica má blahodárne účinky... Foto:
Rastlina Centella Asiatica má blahodárne účinky na pokožku.
debata

Keď niekde začnete čítať o rastline s nie práve jednoduchým názvom, určite skôr či neskôr narazíte na legendu o tom, ako pomáhala divokým tigrom. Tie sa údajne obtierali o jej listy a liečili si tak poranenia zo súbojov. Neskôr si hojivé účinky prírodného daru všimli aj ľudia a Centella Asiatica sa presadila aj v starostlivosti o ľudské telo.

Veľmi rýchlo sa preukázalo, že pôsobí hojivo a regeneračne na pokožku a dokáže hojivé procesy v pleti ešte urýchliť. Aj preto sa sprvu používala predovšetkým v produktoch na zlepšenie hojenia kože, aplikovala sa na popraskané či extrémne vysušené a narušené miesta v pokožke.

zväčšiť Kozmetické vychytávky s výťažkom ázijskej... Foto: archív značiek, koláž: zg
Kozmetické vychytávky s výťažkom ázijskej rastliny. Kozmetické vychytávky s výťažkom ázijskej rastliny.

Od toho je už, samozrejme, len krôčik, aby sa vzácna rastlina presadila aj v kozmetickom priemysle tradičnej pleťovej kozmetiky, kde dokáže okrem svojich hojivých účinkov fungovať aj ako pomocník v boji proti unavenej pleti či so správnymi ingredienciami bojovať proti vráskam, dehydratácii. Často sa využíva aj v produktoch na spevnenie pokožky a zlepšenie jej prekrvenia.

Hoci v mnohých produktoch tvorí základnú zložku, objavuje sa na trhu aj v kombináciách s retinolom, vitamínom E, môže sa kombinovať s ďalšími prírodnými výťažkami – medzi nimi napríklad rozličné blahodárne pleťové oleje, ale tiež chlorofylom či vitamínom C.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #Čína #kozmetika #regenerácia #Centella Asiatica

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...