Najpohodlnejšia obuv na podpätku? Toto je 5 značiek, ktoré kraľujú!

Niekedy si to práca skrátka vyžaduje. A niekedy si to žiada len vaša ženská túžba po atraktivite. Lodičky na vysokom podpätku však nikdy neboli obuvou práve pohodlnou. Alebo žeby predsa?

05.04.2018 07:00
nohy, ženy, sukne, podpätky Foto:
Môžu byť vôbec podpätky pohodlné? Ale áno, môžu!
debata

Podľa módnych odborníkov existujú aj také, ktorých záruka pohodlia bola otestovaná mnohými ženami, ba v niektorých prípadoch aj vedeckými tímami. Server TheFashionSpot­.com priniesol zoznam značiek, ktoré vraj majú tie najpohodlnejšie lodičky a topánky na podpätku, aké ženy poznajú. Tak sa teda inšpirujeme ich rebríčkom a poučíme aj slovenské fanúšičky „pár centimetrov navyše“.

zväčšiť Lodičky 12-hour pump z kolekcie Banana Republic. Foto: archív značky
Lodičky 12-hour pump z kolekcie Banana Republic. Lodičky 12-hour pump z kolekcie Banana Republic.

Banana Republic

Známa značka priniesla pred časom na trh kolekciu s názvom 12-Hour Pump a tá sľubuje jasné benefity. Pohodlie, ktoré nohe vyhovuje hodiny. Dokonca celých dvanásť, teda vlastne polovicu dňa. V týchto topánkach údajne vydržíte bez problémov v práci, potom ich môžete vziať na večernú párty a ráno do nich zasa vkĺznete bez problémov. Model sa vyrába napríklad vo vyhotovení s dezénom z hadej kože a predáva sa za 128 dolárov.

Clarks

Aj medzi slovenskými zákazníkmi je známy tento výrobca obuvi, ktorého kedysi preslávili pohodlné topánky na plochej podrážke. V ponuke má lodičky, ktoré majú patentovanú technológiu, vylepšenú podrážku aj stabilitu podpätku (treba dodať, že nie je až taký vysoký). Ako píše portál Thefashionspot.com, nohám zaručuje stabilitu a zároveň je skvelé, že značka priniesla niekoľko rozmanitých dizajnov.

Anne Klein

Značka priniesla na trh lodičky a sandále na podpätku s technológiou iFlex, ktorá je k chodidlám naozaj ohľaduplná. Konkrétne kolekcia Fabulist je vraj najpohodlnejšia, okrem spomenutej technológie má napríklad k dispozícií mäkké vankúšiky, ktoré absorbujú nárazy a udržiavajú pätu v stabilite.

zväčšiť Sandáliky z kolekcie značky Aerosoles s... Foto: archív značky
Sandáliky z kolekcie značky Aerosoles s patentovanou technológiou pre pohodlnú obuv na podpätku. Sandáliky z kolekcie značky Aerosoles s patentovanou technológiou pre pohodlnú obuv na podpätku.

Taryn Rose

Na trhu je značka od roku 1998, keď sa ortopedička Taryn Rose rozhodla priniesť na trh pohodlné, ale najmä zdravotne čo najmenej nohu ohrozujúce topánky na podpätku. Výsledok je vraj unikátny. Z benefitov možno spomenúť pamäťovú penu, tlmenie nárazu pomocou technológie PORON či ohybnú a tým pádom komfortnejšiu podrážku.

Aerosoles

Značka existuje už niekoľko desaťročí a patrí medzi obľúbené medzi ženami vďaka svojmu komfortu. Problémom v jej prípade kedysi bolo, že dizajnovo nepatrila medzi najoriginálnejšie a produkovala skôr klasiku. Momentálne však dokáže prekvapiť okrem funkčnej podrážky, podpätku či pamäťovej peny aj originálnymi dizajnmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žena #lodičky #komfort #pohodlie #podpätok #najpohodlnejšie

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...