Na vyrážky sa nemá siahať! Ale čo ak musíte... tak potom takto!

Jedna zo zásad starostlivosti o pleť znie - nesnažte sa bojovať s vyrážkami sami. Ale čo ak je táto túžba neodolateľná a vy pred zrkadlom predsa len pár "uhrov" potrebujete dostať von?

31.03.2018 08:00
akné, vyrážky Foto:
Vyhrať boj s nečakanou vyrážkou doma? Ak musíte, tak musíte...
debata

Jasné, „vytláčanie“ vyrážok je asi jedna z vecí, ktorú každý z nás skúsil aspoň raz v živote. Odborníci varujú, že najčastejším výsledkom vlastnoručnej práce je poškodenie pokožky a tvorba malých jazvičiek. Ak už sa niečo takéto deje, mal by to robiť vyškolený odborník, radia. A my súhlasíme. Ale…

Niekedy skrátka do boja s vyrážkou musíme ísť aj sami. A v takom prípade by ste to mali robiť čo najšetrnejšie. Postupujte nasledovne:

  1. Vytlačiť si vyrážku či upchaté póry je ideálne pred spaním. Počas noci má pokožka čas na regeneráciu. Kým začnete, mali by ste si pleť dôkladne vyčistiť. Následne navlhčite teplou vodou kúsok látky, prípadne hrubší vatový tampón a priložte na postihnuté miesto. Nechajte pôsobiť dve minúty, aby koža zvláčnela.
  2. Vezmite si dva kúsky papierovej vreckovky alebo vatového tampóna a uchyťte ich prstami, ktorými chcete vyrážku vytlačiť. Pokožka by nemala prísť do kontaktu s kožou vašich rúk – ani, keď ste si ich umyli a dezinfikovali. Jemne zatlačte a pokúste sa vytlačiť nečistotu či hlienovitú hmotu. Ak sa vám to nedarí, po troch pokusoch prestaňte. Ako píše portál Cosmopolitan, znamená to, že ešte nie je vhodný čas.
  3. Aplikujte prípravok na liečbu aknóznej pokožky, prípadne dezinfekčnú emulziu. Pozor však na zbytočne vysušujúce prípravky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #akné #zákrok #doma #vyrážka

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...