Päť chýb, ktorých sa dopúšťame pri úprave mihalníc

Príliš veľa maskary, ísť spať bez odlíčenia, nesprávne používanie klieštikov. Toto sú najčastejšie chyby, ktorých sa dopúšťame pri šminkovaní.

22.03.2018 11:00
klieštiky na mihalnice Foto:
Ilustračné foto.
debata

Klieštiky až po maskare

Síce nás to zvádza – pekne namaľované riasy ešte vylepšiť klieštikmi, no je to absolútny prešľap! Mihalnice, ktoré sme už upravili špirálou, majú suchú textúru a zlomia sa oveľa ľahšie, keď ich potom ešte formujeme. Takže klieštiky používajte zásadne len pred použitím maskary!

Každý deň vodeodolná maskara

Vodeodolná maskara je istota. Ak začne pršať a nemáte dáždnik, nebudete vyzerať ako uplakaný šašo či panda. Žiaľ, tieto vodeodolné maskary sú však odolné aj voči všetkým odstraňovačom make-upu, preto ich treba odstraňovať ešte oveľa dôkladnejšie, čo znamená, že môžu rýchlejšie vypadať. Preto sa naučte používať vodeodolné maskary len v určitých dňoch, určite nie každý.

Príliš časté trenie očí

Keď očí štípu a pália, pretrieme si ich, to je jasné. Niekedy si ani neuvedomíme, že to preháňame. Mali by sme s týmto zlozvykom prestať, pretože mihalnice sú jemné a takéto časté trenie sa im nepáči. Rýchlejšie vypadajú alebo sa zlomia.

Ísť spať bez odlíčenia

Ísť spať bez odlíčenia? To neskúšajte! Nejde o žiaden mýtus, ani reklamu kozmetického priemyslu, ktorá chce len predať svoje odličovacie výrobky. Je dokázané, že odlíčenie je lepšie pre pleť aj pre vlasy. Vlasové folikuly sa môžu vďaka maskare upchať, a riasy tým pádom môžu odumrieť a vypadať. Platí pravidlo: Kto si nájde čas na líčenie, musí si rovnako nájsť čas aj na odlíčenie.

Umelé mihalnice

Spoliehate sa na ne často? Tu sa stretávajú všetky faktory, ktoré môžu riasy poškodiť. Korienky sa upchajú kvôli lepidlu, a riasy sa časom vysušia. Doprajte im pauzu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #riasy #zlozvyk #odlíčenie #mihalnice #klieštiky #maskara

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...