Výnimočný krok módneho sveta! Aj Versace končí s kožušinami

Taliansky módny dom Versace a výrobca kabeliek a ďalších doplnkov Furla prestanú používať vo svojich kolekciách pravé kožušiny.

16.03.2018 15:01
debata (2)
Donatella Versace (vľavo) a speváčka Jennifer... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Donatella Versace a speváčka Jennifer Lopez. Donatella Versace (vľavo) a speváčka Jennifer Lopez.

Pripojili sa tak k rastúcemu radu luxusných značiek, medzi ktorými sú aj firmy Gucci, Armani, Calvin Klein či Hugo Boss, ktoré sa rozhodli od používania kožušín ustúpiť.

Organizácia Humane Society International (HSI), ktorá vedie kampaň proti predaju pravých kožušín, krok módneho domu Versace ocenila. „Versace je nesmierne vplyvná luxusná značka, ktorá symbolizuje pôvab a prepych,“ podotkla HSI.

Organizácia citovala Donatellu Versaceovú z rozhovoru v časopise 1843. „Kožušiny? S tým som skončila. Nechcem, aby sa kvôli móde zabíjali zvieratá. Nepripadá mi to správne,“ vyhlásila žena, ktorá sa po tragickej smrti svojho brata Gianniho Versaceho (v roku 1997 bol zavraždený v Miami) stala umeleckou riaditeľkou módneho impéria.

Modelky na prehliadke značky Versace - kolekcia... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Versace - kolekcia Jar/Leto 2018 Modelky na prehliadke značky Versace - kolekcia Jar/Leto 2018.

Módny dom Versace spresnil v tlačovom vyhlásení, že pravé kožušiny úplne zmiznú z jeho kolekcií v roku 2019. Vzhľadom k tomu, s akým predstihom sú tieto kolekcie vytvárané, je to pochopiteľné – už pred pár týždňami totiž v Miláne predstavili kolekciu jeseň-zima 2018/2019.

Vo vyhlásení značka tiež uvádza, že „udržateľnosť pri výrobe odevov je jadrom ďalšej cesty firmy do budúcnosti a Versace neustále prihliada na všetky aspekty biznis modelu uspokojenia zákazníkov inovatívnym, nepoškodzujúcim a zodpovedným spôsobom“.

Módne domy z celého sveta sa vzdávajú pravých kožušín nielen pod tlakom ochrancov zvierat, ale aj v reakcii na názory mladších zákazníkov, ktorí stále vo väčšej miere vyžadujú oblečenie, ktorého produkcia má čo najmenší vplyv na životné prostredie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #móda #Versace #výroba #kožušiny #Donatella Versace #udržateľnosť

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...