10 najlepších trendov z Paríža! Toto sa bude nosiť, pozrite sa s nami!

Parížsky týždeň módy sa skončil síce už pred pár dňami, ale obzrieť sa a zhrnúť, čo bolo zaujímavé, nepochybne môžeme aj dnes.

12.03.2018 06:00
debata

Módne domy servírovali kolekcie na sezónu jeseň a zima 2018 a 2019 – ako to však už v móde býva – aj vďaka kolobehu a predstihu, ktorý je jeho súčasťou, sa často trendy budúcej sezóny stávajú inšpiráciou pre módnych nadšencov takmer okamžite. Síce nie je možné zakúpiť si jednotlivé kúsky (konieckoncov, nie každý na ne má), ale rozhodne sa oplatí sledovať jednotlivé trendy či prvky, ktoré hrajú prím. Skôr či neskôr sa objavia aj v obchodoch masových značiek a stanú sa určujúcimi pre módne dianie.

V Paríži sa už tradične predstavili známe mená, ale aj noví dizajnéri, ktorých kolekcie sú sľubnou ukážkou toho, kam by mohla móda smerovať v nasledujúcich rokoch. My sme vybrali nasledovných desať, ktoré nepochybne stoja za pozretie aj inšpiráciu.

Chanel

Tradične najočakávanejšia módna šou – tentoraz so živými stromami v kulisách jesenného parku. Krásny kúsky z tvídu, príťažlivá farebnosť, ale najmä nadčasová elegancia a zvodná parížska ženskosť – ako napríklad v modeli, ktorý predvádzala Kaia Gerber.

Modelka Kaia Gerber v kreácii značky Chanel - v... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Modelka Kaia Gerber v kreácii značky Chanel - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019. Modelka Kaia Gerber v kreácii značky Chanel - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019.

Valentino

Ateliér zaujal už začiatkom roka svojou kolekciou haute couture a tentoraz akoby pokračoval v jej línii. Jednotlivé strihy obsahovali architekturálne alebo geometrické prvky – oblúčikové lemy, volány, riasenie či sklady boli súčasťou väčšiny modelov podobne ako výšivky masívnych florálnych motívov na kabátoch či šatách – všetky tvorené ručne a kombinovaním materiálov.

Modelka v kreácii značky Valentino - v kolekcii... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Modelka v kreácii značky Valentino - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019. Modelka v kreácii značky Valentino - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019.

Givenchy

Luxusná a veľmi ženská bola kolekcia parížskeho ateliéru, v ktorom po Ricardovi Tiscim úraduje Clare Waight Keller. Dominantou kolekcie boli kožušinové kúsky – masívne, no zároveň veľmi nežné a hrejivé. Na pohľad uhrančivé a príťažlivé. Pravé, ale aj umelé!

Modelka v kreácii značky Givenchy - v kolekcii... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Modelka v kreácii značky Givenchy - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019. Modelka v kreácii značky Givenchy - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019.

Miu Miu

Cieľovka značky Miu Miu by mala byť v mladšej generácii a od toho sa odvíja aj podoba jednotlivých kolekcií či stylingu v nich. Tento kúsok je však nadčasový a ukazuje spojenie na pohľad obyčajného kvetinového vzoru na šatách s jemnou pleteninou v podobe kašmírového kardiganu.

Modelka v kreácii značky Miu Miu - v kolekcii... Foto: SITA/AP, Vianney le Caer
Modelka v kreácii značky Miu Miu - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019. Modelka v kreácii značky Miu Miu - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019.

Christian Dior

Hoci kolekciu od Diora sprevádzala kritika veľkej časti módnych fanúšikov kvôli tomu, že sa súčasná kolekcia vzďaľuje od estetiky slávneho módneho domu, nepochybne si nové kúsky svoju klientelu nájdu. Bude určite nadšená z návratu 60-tych rokov a napríklad aj takéhoto „patch-work“ trendu na šatách.

Modelka v kreácii značky Christian Dior - v... Foto: Reuters, PASCAL ROSSIGNOL
Modelka v kreácii značky Christian Dior - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019. Modelka v kreácii značky Christian Dior - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019.

Louis Vuitton

Kolekcia známej značky priniesla opäť experimentovanie so spracovaním materiálov, ktoré na pohľad pôsobia jednoducho, no je za nimi náročná technológia aj hodiny práce. Styling bol moderný a výsledok veľmi trendový.

Modelka v kreácii značky Louis Vuitton - v... Foto: SITA/AP, Kamil Zihnioglu
Modelka v kreácii značky Louis Vuitton - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019. Modelka v kreácii značky Louis Vuitton - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019.

Hermés

Značka sa už roky orientuje na luxus, ktorý má však komfortnú tvár. Výnimkou nebola ani táto kolekcia, ktorá je doslova ukážkou majstrovsky vybalansovanej kolekcie pre denné nosenie s využitím luxusných materiálov a precízneho spracovania, ktoré nejde na úkor prehnanej trendovosti, ale skôr sa orientuje na nadčasového zákazníka.

Modelka v kreácii značky Hermés - v kolekcii... Foto: SITA/AP, Kamil Zihnioglu
Modelka v kreácii značky Hermés - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019. Modelka v kreácii značky Hermés - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019.

Poiret

Kedysi slávny dizajnér Paul Poiret našiel pokračovanie v ateliéri, ktorý skúša rozvíriť vody módnej brandže. Kolekcia na jeseň bola plná hutných, na pohľad bohatých a luxusných materiálov – kombinácie vzorov pôsobili veľmi uhrančivo.

Modelka v kreácii značky Poiret - v kolekcii... Foto: SITA/AP, Kamil Zihnioglu
Modelka v kreácii značky Poiret - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019. Modelka v kreácii značky Poiret - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019.

Saint Laurent

Stále je tu vzývanie estetiky 80-tych rokov a oslava ženského sexepílu – popri odhaľujúcich kúskoch to však boli aj šaty s nadýchanými rukávmi a flitrovanými výšivkami kvetinových vzorov, ktoré nepochybne zaujali a priniesli v rámci laurentovskej kolekcie čosi nové a osviežujúce.

Modelka Kaia Gerber v kreácii značky Saint... Foto: SITA/AP, Kamil Zihnioglu
Modelka Kaia Gerber v kreácii značky Saint Laurent - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019. Modelka Kaia Gerber v kreácii značky Saint Laurent - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019.

Alexander McQueen

Dramatické, výrazné, ženské, no zároveň aj tematické bývajú kolekcie z dielne britskej značky, ktorá sa pravidelne prezentuje v Paríži. Tentoraz nepochybne medzi skvelé kúsky patrili úpletové modely, ktoré kopírovali zvieracie vzory v abstraktných a pritom veľmi reálnych podobách. Nechýbali strapce, precízne strihy a opulentné riešenia podoby večerných šiat.

Modelka v kreácii značky Alexander McQueen - v... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Modelka v kreácii značky Alexander McQueen - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019. Modelka v kreácii značky Alexander McQueen - v kolekcii jeseň-zima 2018/2019.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #móda #Valentino #Givenchy #Dior #Paríž #trend #Chanel #jeseň-zima 2018/2019

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...