Tuky
Na ochranu pokožky pred dehydratáciou pleť potrebuje mastné kyseliny. Tie môžete vášmu telo dodávať vo forme za studena lisovaných rastlinných olejov – vyskúšajte argánový olej, olivový olej, repkový olej či ľanový olej. Vhodné pre pokožku sú aj tuky z orechov, okrem toho aj semaička – slnečnicové či tekvicové.
Ovocie
Všetky kúsky bohaté na vitamíny A, C a E sú takisto potrebné, čo sa hydratácie pokožky týka. Okrem toho majú všetky aj antioxidačné účinky, čím chránia bunky pred poškodením. Aj vďaka ich poškodeniu následne prichádza k strate hydratácie, čo sa ukáže aj na celkovom stave kože. Vitamíny skupiby B pozitívne ovplyvňujú pružnosť vlákien spojivového tkaniva. Siahnite po kúskoch ako mango, marhule, jahody, čučuriedy či ríbezle.
Zelenina
Špičkovými dodávateľmi vzácnych mastných kyselín, vtamínov a minerálnych látok sú avokádo, hrášok, fenikel, kel, zeler, mrkva, paprika či paradajky. Zelené šaláty poskytujú pokožke vlhkosť a pomáhajú budovať silné vlákna a zmierňovať podráždenie.
Ryby a mäso
Pre kožu sú kvalitné bielkoviny viac ako potrebné, platí to aj pre suchú pokožku. V mäse či rybách sa nachádzajú aminokyseliny, potrebné pre vytváranie kolagénu. Dobrým zdrojom kvalitných bielkovín sú vajcia, losos aj chudé hydinové mäso.