Suchá pokožka? Pomôcť môžu aj potraviny

Vďaka akým kúskom na tanieri dodáte koži potrebné tuky či vitamíny?

12.03.2018 13:00
uterák, žena, kúpeľňa Foto:
Trápi vás suchá pokožka?
debata

Tuky

Na ochranu pokožky pred dehydratáciou pleť potrebuje mastné kyseliny. Tie môžete vášmu telo dodávať vo forme za studena lisovaných rastlinných olejov – vyskúšajte argánový olej, olivový olej, repkový olej či ľanový olej. Vhodné pre pokožku sú aj tuky z orechov, okrem toho aj semaička – slnečnicové či tekvicové.

Ovocie

Všetky kúsky bohaté na vitamíny A, C a E sú takisto potrebné, čo sa hydratácie pokožky týka. Okrem toho majú všetky aj antioxidačné účinky, čím chránia bunky pred poškodením. Aj vďaka ich poškodeniu následne prichádza k strate hydratácie, čo sa ukáže aj na celkovom stave kože. Vitamíny skupiby B pozitívne ovplyvňujú pružnosť vlákien spojivového tkaniva. Siahnite po kúskoch ako mango, marhule, jahody, čučuriedy či ríbezle.

Zelenina

Špičkovými dodávateľmi vzácnych mastných kyselín, vtamínov a minerálnych látok sú avokádo, hrášok, fenikel, kel, zeler, mrkva, paprika či paradajky. Zelené šaláty poskytujú pokožke vlhkosť a pomáhajú budovať silné vlákna a zmierňovať podráždenie.

Ryby a mäso

Pre kožu sú kvalitné bielkoviny viac ako potrebné, platí to aj pre suchú pokožku. V mäse či rybách sa nachádzajú aminokyseliny, potrebné pre vytváranie kolagénu. Dobrým zdrojom kvalitných bielkovín sú vajcia, losos aj chudé hydinové mäso.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mäso #Ryby #pokožka #tuky #kolagén

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...