Prekročili ste 50-ku? Vaša pokožka môže stále vyzerať skvelo

Tu je zopár tipov, ktoré vám pomôžu pri ošetrovaní či líčení zrelej pokožky.

06.03.2018 15:00
šedivé vlasy - sivé vlasy - šediny -... Foto:
Aj zrelá pokožka môže vyzerať skvelo, chce to len cielenú starostlivosť.
debata

Pred nalíčením

Zrelá pleť potrebuje ešte pred samotným líčením hydratačný denný krém s obsahom lipidov. Najmä z toho dôvodu, že pokožka je v tomto veku už veľmi suchá, treba ju na nanesenie mejkapu pripraviť.

Nanášanie mejkapu

Čo sa týka mejkapu, vždy siahajte po takých, ktoré sú už špeciálne určené pre zrelú pokožku. Okrem iného obsahujú pigmenty, ktoré vedia odrážať svetlo tak, aby boli jemné vrásky na pokožke menej viditeľné.

Mejkap by nemal byť hutný, naopak, veľmi jemný, pretože na zrelej pokožke môže spôsobiť efekt „masky“. Aj s púdrom už treba pri pokožke, na ktorej sú viditeľné vrásky šetriť, pretože čiastočky púdru sa usadzujú v ryhách a tie sú následne ešte výraznejšie. Ak vás už trápia starecké škvrny na tvári, tie môžete zakryť korektorom.

Lícne kosti zvýraznite lícenkou vo veľmi jemnej ružovej farbe. Práve vďaka nej dostane tvár mladistvejší vzhľad. V tomto prípade však naozaj platí, že menej je viac – priveľa rúžovej na líčkach pôsobí skôr komicky než sviežo. Preto si lícenku aplikujte na pokožku vždy pri dobrom osvetlení.

Večerná starostlivosť

Večer je dôležité pokožku dôkladne odlíčiť. Nasledovať by mala už cielená starostlivosť, ktorá počas noci dokáže bojovať s problémami, ktoré pokožku po 50-ke už sprevádzajú – ochabnutosť, povädnuté kontúry, strata kolagénu, pigmentové škvrny. Vhodnou voľbou sú účinné séra, ktoré do kože aplikujte jemným poklepávaním bruškami prstov. Nezabudnite ani na krk a dekolt.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pokožka #päťdesiatka #sérum

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...