Ani nahá, ani nalíčená! Ako dosiahnuť dokonalý 'nude look' a žiariť?

Dokonalý vzhľad pleti a pritom na pohľad takmer nenalíčená? Hovoríte si, či to je vôbec možné. Ale hollywoodske hviezdy či modelky vám nepochybne povedia áno.

21.02.2018 07:00
debata
Topmodelka Ashley Graham je tiež fanúšičkou... Foto: SITA/AP, Brent N. Clarke
Topmodelka Ashley Graham je tiež fanúšičkou nahého líčenia. Topmodelka Ashley Graham je tiež fanúšičkou nahého líčenia.

Na spoločenských akciách sa veľmi často vyskytuje tzv. nahý look a mnohé hviezdy radšej stavia na uhrančivé šaty či celkový svieži a zdravý vzhľad namiesto toho, aby to preháňali s vrstvami tieňov, farieb či ďalších líčidiel.

Samozrejme, aj nahé líčenie je líčenie. A niekedy možno ešte zložitejšie než si myslíte. Ak však túžite vyzerať prirodzene a pritom krásne, čítajte ďalej.

L´Oreál Paris True Match Minerals -...
Paletka očných tieňov Rimmel London, ktorá...
+1Rúž Bourjois Velvet - odtieň 01. Vhodný na...

1. Pleť je prvá tehla!

Príťažlivá pokožka je základom pre to, aby ste vyzerali pôvabne. Väčšina odborníkov sa zhodne, že základ spočíva v čistení a vyživení – či už je to o hydratácii, protivráskovej starostlivosti, alebo rozjasnení. Až na čistej a zdravej pokožke môžete skúšať nahé líčenie v jeho plnej kráse.

2. S mejkapom opatrne

Staviť by ste mali na ľahké a dobre sa vstrebávajúce mejkapy, ktoré nezaťažia kožu a pár minút od aplikácie na nej budú pôsobiť celkom prirodzene. Dobré je tiež použiť krycí krém len na miesta, kde to naozaj potrebujete a jemne prstami ho rozotrieť do stratena. Pri korektore, ktorý väčšina žien využíva pri kruhoch pod očami, je vhodné voliť transparentný odtieň a neaplikovať ho po celej línii oka, ale len do kútikov a prstami jemne rozotrieť.

3. Farby prirodzené

Vyhnite sa príliš farebným alebo svetlým odtieňom na líčka, bude to pôsobiť neprirodzene. Namiesto toho si radšej vyberte na kontúrovanie tváre a zvýraznenie lícnych kostí odtieň, ktorý ma veľmi mierny trblietavý nádych a prirodzený tón pokožky – o dva-tri odtiene tmavší ako je tá vaša. Pri očiach môžete postupovať podobne. Ideálne sú telové a béžové tóny, prípadne jemne metalické odtiene vo farbe šampanského či bronzovej. Na zvýraznenie línie oka môžete použiť linku – aby však nevyzerala príliš výrazne, veďte ju presne po hranici rastu horných mihalníc. Bude to pôsobiť jemnejšie. Pri perách používajte farby opatrne, nanášať ich môžete prstami a jemne ich vklepať do pokožky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #triky #líčenie #rada #pôvab #ako na to #Ashley Graham #nahý vzhľad

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...