Telá oblečené iba do farieb! Ako dopadol súboj v maľovaní na kožu?

Na nahé pomaľované ženské telá sa do bratislavskej Incheby prišlo v piatok podvečer pozrieť viacero zvedavcov s mobilnými telefónmi a fotoaparátmi. V rámci veľtrhu Interbeauty 2018 sa konal 14. ročník Majstrovstiev Slovenska v maľovaní na telo BODY ART 2018 s medzinárodnou účasťou.

12.02.2018 16:26
Bodypainting poèas veľtrhu Interbeauty v... Foto: ,
Bodypainting poèas veľtrhu Interbeauty v bratislavskej Inchebe.
debata (106)

Zahraniční hostia, „maliari na telo“, boli z Poľska a Čiech. V troch kategóriách tak súťažilo 19 bodypainterov z troch štátov. Väčšina odvážnych modeliek bola ženského rodu, traja boli muži. Témou umeleckého vyjadrenia bola Atlantída, stratený svet. Kraľovala teda modrá farba a rôzne morské motívy. Súťažilo sa v troch kategóriách – airbrush, hubka-štetec a tou treťou boli juniori, čiže začínajúci bodypainteri.

Úsmevy modeliek ešte pred vyhlásením výsledkov.
Tento obrázok by sa mohol volať: Žena stvárnená...
+12Smútok a koraly ,,tam dole".

„Bola som veľmi spokojná s úrovňou aj s medzinárodným zastúpením,“ skonštatovala po vyhodnotení súťaže Marta Gejdošová, prezidentka Asociácie bodypainterov na Slovensku. „Porota hodnotila techniku prevedenia, línie museli byť čisté a dotiahnuté, dôležitý bol však, samozrejme, aj celkový dojem. Na maľovanie mali bodypainteri niečo vyše 5 hodín, nezdá sa to, ale ak máte vyšší model, je náročné to stihnúť a ocitáte sa pod časovým tlakom. Airbrush je maľovanie so striekacou pištoľou, túto kategóriu považujem za najťažšiu.“

Sama Marta Gejdošová spoločne s asistentkou pomaľovala dva modely, ktoré sa predviedli hneď na úvod. Keďže však bola organizátorkou podujatia, jej modely nesúťažili.

Víťazná modelka kategórie hubka-štetec odzadu. Foto: Dávid Popovič
Víťazná modelka kategórie hubka-štetec odzadu. Víťazná modelka kategórie hubka-štetec odzadu.

Dnes už zohnať modelky či modelov pre takúto akciu údajne nie je veľkým problémom. Maľba na telo navyše svojím spôsobom nahrádza aj oblečenie a model nepôsobí „naho“. Vytrpeli si však svoje, pretože im v priestoroch výstaviska bolo chladno, museli trpezlivo celé hodiny stáť počas maľovania, vo finále sa predviesť na pódiu a sprchovanie po súťaži vraj niekedy trvá aj vyše hodiny. Niektorí to mali sťažené neštandardnou obuvou, v ktorej nesmeli spadnúť – jedna z modeliek mala na 3D tlačiarni vytlačené vysoké topánky, ktoré svietili. Iné mali mohutné parochne, dlhánske umelé nechty či kontaktné šošovky.

Pred štartom súťaže bolo povolené upraviť vlasy bez použitia farieb, nasadiť parochňu alebo príčesok, nalepiť mihalnice, umelé nechty, nalepiť nálepky cez bradavky, aplikovať do očí šošovky. Model však musel byť na úvod bez akejkoľvek maľby alebo mejkapu. Nebolo povolené ani predkreslenie.

Tento obrázok by sa mohol volať: Žena stvárnená... Foto: Dávid Popovič
Interbeauty 06 Tento obrázok by sa mohol volať: Žena stvárnená na žene.

V kategórii Hubka-štetec zvíťazila Veronika Bokorová, ktorá zvládla pomaľovať svoju modelku aj za prítomnosti svojej maličkej dcérky a s tehotenským bruškom. V kategórii airbrush sa na prvom mieste ocitol Poliak Marián Folga a zo začiatočníkov zvíťazila juniorka Dominika Komárová.

Svoju úlohu zohralo aj to, ako súťažiaci svoje pomaľované telo na pódiu predviedli. Niektorí mali pripravenú celkom slušnú choreografiu aj so sprievodnou hudbou, iní spred zrakov divákov a objektívov fotoaparátov doslova za niekoľko sekúnd ušli. Bola to škoda, keďže bodypainter strávil ich maľovaním nemálo času.

zväčšiť Úsmevy modeliek ešte pred vyhlásením výsledkov. Foto: Dávid Popovič
Interbeauty 05 Úsmevy modeliek ešte pred vyhlásením výsledkov.

© Autorské práva vyhradené

106 debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #majstrovstvá #maľovanie #Atlantída #nahé telo #bodypainting

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...