Oblečte sa do farby roka - fialovej! Máme tipy, inšpirujte sa

Už koncom minulého roka sme informovali o tom, že rok 2018 sa bude niesť v znamení fialovej farby. Odtieň, ktorý zvolili odborníci, sa prepracoval, samozrejme, aj do šatníkov.

02.02.2018 07:00
debata
Fialové farba je hviezdou večierkov. Šaty na... Foto: archív značky via Prshots.com
Fialové farba je hviezdou večierkov. Šaty na snímke Little Woods Ireland. Fialové farba je hviezdou večierkov. Šaty na snímke Little Woods Ireland.

V tónoch výraznej fialovej farby sa objavujú kúsky dámskeho odevu na všetkých úrovniach. Viditeľnejšie sa však presadila táto farba v topoch – či už ide o tričká, blúzky alebo pleteniny.

Mnoho žien vníma fialovú ako akúsi novú červenú – majú z nej trošku obavy, zdá sa im príliš výrazná, príliš sýta a dominantná. Pravdou je, že jej intenzita môže na niekoho takto pôsobiť. V móde sa však báť netreba – ako riešenie sa núkajú jemnejšie a pastelovejšie odtiene, ale tiež farebné kombinácie, ktoré túto farbu zjemnia.

Fialové farba sa presadila najmä v pleteninách....
Nočná košeľa Cellbes, cena 29,95 eura. Predáva...
+6Balónové šaty Zara, 25,95 eura.

Stačí sa pozrieť napríklad na kvetinové modely s drobnými florálnymi motívmi vo fialovej farbe, alebo naopak – ešte viac nasadiť kontrast a výraz farieb – napríklad cez športovejšie úplety a elastické kombinácie v netradičných spojeniach so žltou, čiernou, ale tiež oranžovou či červenou.

Doplnky vo fialovej farbe pôsobia luxusne – a to najmä v spojení so správnymi materiálmi. Stále v kurze zostáva zamat a tiež saténové dezény na sandálikoch či nazúvacích šlapkách – tzv. mules.

zväčšiť Fialová funguje aj v netradičných farebných... Foto: archív značiek, koláž: zg
Bez Fialová funguje aj v netradičných farebných kombináciách. Fialová funguje aj v netradičných farebných kombináciách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #fialová #farba #jar-leto 2018

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...