Na ulicu v 'ponožkách'! Nový hit medzi teniskami útočí, tu je 7 tipov

Každoročná dominancia pár vybraných trendov neobchádza ani oblasť športovej obuvi. Tá už dávno nie je určená len na beh.

01.02.2018 13:00
debata (2)
zväčšiť Ponožkové tenisky budú trendom jari 2018. Foto: archív značiek, koláž: zg
Ponožkové tenisky budú trendom jari 2018. Ponožkové tenisky budú trendom jari 2018.

Športová estetika sa stala neoddeliteľnou súčasťou módneho šatníka žien aj mužov po celom svete a práve športový segment patrí aj medzi najziskovejšie v rámci odevného priemyslu. Tento rok sa popri klasike v podobe bielych tenisiek či modeloch so saténovými dezénmi alebo dekoratívnymi detailmi objavuje vo výraznej miere aj takzvaný ponožkový trend.

Aby bolo jasné, nie je to zase taká novinka. Už minulé roky boli veľmi populárne najmä členkové čižmy na podpätku v ponožkovej variácii, keď sa elastický materiál pevne upínal na oblasť priehlavku a spodnej časti členku. Inšpirácia 70-tymi rokmi bola celkom zjavná.

V prípade športovej obuvi sa však skôr dá hovoriť o nádychu futurizmu. Tenisky s reliéfnymi podrážkami, často v kontrastnej farbe alebo dokonca v metalickom vyhotovení sú neprehliadnuteľné.

Materiál je ľahký a elastický, prispôsobený tak, aby pôsobil na nohe ako druhé ponožky. Farebnosť je rôzna, no najčastejšie sa objavujú modely v čiernej alebo bielej farbe. Niekde sa úplet mení za o trochu pevnejší, ale tiež elastický a jemný neoprén. Ak chcete byť túto jar štýlová, jeden pár „ponožkových“ tenisiek by vám určite chýbať nemal.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #obuv #trend #ponožky #tenisky #jar-leto 2018

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...