Slovenka očarila Paríž východu! Ida Sándor je dizajnérka roka

Paríž východu - aj tak zvyknú označovať čínske mesto Charbin, v ktorom žije vyše 10 miliónov obyvateľov a v ktorom sa pravidelne koná aj módny týždeň s dizajnérmi z celého sveta. Slovensko má tento rok za sebou výnimočnú účasť.

29.01.2018 15:11
debata (2)
Modelka v kreácii z kolekcie slovenskej... Foto: archív Idy Sándor
Modelka v kreácii z kolekcie slovenskej dizajnérky Idy Sándor na Harbin Fashion Week v Číne. Modelka v kreácii z kolekcie slovenskej dizajnérky Idy Sándor na Harbin Fashion Week v Číne.

Na akcii sa už druhýkrát zúčastnila košická dizajnérka Ida Sándor, ktorá ani netušila, čo ju v Charbine počká. Okrem veľkolepej prehliadky, profesionálne zorganizovanej v rámci jednotlivých prezentačných blokov, sa domov vrátila aj s trofejou pre dizajnérku roka.

„Bol to pre mňa obrovský šok a veľmi ma to potešilo,“ vyznala sa Sándor. "Som nesmierne rada, že som mohla takto reprezentovať našu krajinu a zviditeľniť Slovensko, doplnila návrhárka, ktorá zastupovala jednu z 54 krajín prítomných na podujatí. Zúčastnila sa na ňom tiež so značkou Carpe DM, ale bola to práve autorská kolekcia talentovanej dizajnérky, ktorá v Číne zaujala najviac.

Modelka v kreácii z kolekcie slovenskej...
Modelka v kreácii z kolekcie slovenskej...
+7Modelka v kreácii z kolekcie slovenskej...

Zábery z prehliadky ukazujú, že celá šou bola zorganizovaná naozaj vo veľkom štýle. Sándorovú vraj zaskočilo, akého servisu sa tam dočkala. „Mali sme štyroch asistentov, ktorí pre nás splnili aj nemožné. Čínski organizátori mali vo všetkom systém, všetci boli neuveriteľne disciplinovaní a šou bola veľkolepá. Odohrávala sa na obrovskom móle, dokonale nasvietenom. Prekvapivá bola aj početná prítomnosť médií,“ vymenovala pre Pravda.sk Sándor.

Dizajnérka Ida Sándor upravuje šaty modelky pre... Foto: archív Idy Sándor
Dizajnérka Ida Sándor upravuje šaty modelky pre prehliadkou. Dizajnérka Ida Sándor upravuje šaty modelky pre prehliadkou.

Hoci sa v Číne vďaka Košičanke Lenke Suchovej, ktorá s organizátormi akcie spolupracuje, zúčastnila už druhýkrát – tentoraz bol vraj celkový zážitok intenzívnejší a nielen pre to, že si domov niesla cennú trofej. Kreácie Idy Sándor nosí najčastejšie napríklad Elena Kohútiková či Svetlana Rymarenko. Snáď sa jej po úspechu za hranicami rozrastie klientela nielen domáca, ale aj tá zahraničná.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #cena #tvorba #Ida Sandor #Charbin

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...