Zasa tie vyrážky! Môže za ne horúca sprcha aj posilňovňa

Ak máte sklon k akné, buďte zvlášť opatrná pri niektorých činnostiach.

30.01.2018 15:00
maska, pokožka, žena Foto:
Robíte, čo môžete, ale vždy sa vám kdesi objaví vyrážka?
debata

Bojujete s vyrážkami na chrbte? Jednou z príčin môže byť aj priveľmi horúca voda. Práve jej vysoká teplota zmýva prirodzený ochranný film na koži a baktériám tak umožňujete ľahší útok na pokožku. Nesprchujte sa ako 10 minút pri 32 stupňoch Celzia.

Aj mobilný telefón môže byť príčinou vzniku akné. Uvedomte si, kde všade sa počas dňa nachádza a aké nečistoty sa naň dokážu „nachytať“ napríklad vo vašej kabelke či na stole, kde obedujete. Množstvo baktérií tak prenesiete priamo na tvár v momente, kedy si priložíte telefón k uchu. Práve tieto nečistoty spôsobia nepríjemné vyrážky.

Neustále sa dotýkate tváre či vlasov? Ruky máte počas dňa takisto plné nečistôt a veľmi jednoducho si ich „dopravíte“ priamo na tvár. Následne si „nečistoty“ zapúdrujete a baktérie sa tak v pokoji množia až do večera. Ak sa, navyše, dôkladne neodlíčite, vyrážky sa čoskoro objavia.

Aj pri športe buďte opatrná. Pot, ktorý telo počas záťaže vylučuje, vás síce zbavuje toxínov, zbytočne sa však ani počas tréningu tváre nedotýkajte. Po cvičení zamierte do sprchy, ale nezabudnite si čistiacou emulzou dôkladne umyť aj tvár. Inak sa práve pot na vašej tvári postará o vznik vyrážok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #pokožka #vyrážky #pot

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...