Čistejšia, jasnejšia, mladšia! Pleť si pýta píling, máme aj 5 tipov

Starostlivosť o pokožku má svoje jasné pravidlá. Už roky sa medzi ne radí aj čistenie pleti a tiež aplikácia pílingu. Ten dokáže skutočné zázraky.

25.01.2018 09:00
Píling Foto:
Píling dokáže z pokožky odstrániť odumreté bunky, vyčistiť ju a rozjasniť.
debata

Kým čistiť by sme mali pokožku každý deň dvakrát (ráno a večer), používanie pílingových prípravkov sa obmedzuje na jeden až dva razy týždenne. Ich benefity sú však pre pleť naozaj výnimočné – pomáhajú totiž kožu zbavovať odumretých buniek a vytvárajú priestor na to, aby sa tvorili nové a aby koža lepšie absorbovala ošetrujúce prípravky. V neposlednom rade netreba zabúdať na čistiacu funkciu, ktorá často býva aj hĺbková a dokáže eliminovať aj zanesené póry alebo odstrániť hlbšie nečistoty.

Samozrejme, pleť a píling musia spolu kooperovať. Pri citlivej koži, prípadne koži, ktorá má sklon k alergickým reakciám, je lepšie s pílingmi byť opatrná. Dobrá správa však znie, že na trhu sú už aj prípravky, ktorých zloženie je k pleti veľmi šetrné a zároveň účinné.

Nanášanie pílingu je jednoduché. Malé množstvo gélového alebo krémového prípravku si naneste na prsty a následne aplikujte roztieraním na celú tvár. Pomocou ukazováka a prostredníka oboch rúk jemnými krúživými pohybmi pílingom masírujte pokožku tváre. Trošku viac pozornosti sústreďte na T-zónu a tiež okraje nosa – ale pozor – buďte jemná, aby ste nespôsobili, že sa najmä v nosných záhyboch začnú tvoriť šupinky.

Elemis Papaya Enzyme Peel
Peeling Oxygénant Dépolluant od Payot
+2Dermo Pure Scrub od Eucerin

Naše pílingové tipy:

Pílingová maska Oxygénant Dépolluant od Payot Gél sa na navlhčenej pleti mení na penu a likviduje pritom nečistoty, detoxikuje pokožku a okysličuje ju. Keď pena z tváre zmizne, pleť krúživým pohybom končekov prstov ľahko premasírujte zdola smerom hore. Tvár dôkladne opláchnite a osušte.

Pílingový krém Elemis Papaya Enzyme Peel Obsahuje výťažok z enzýmu papáje, ktorá pomáha pôsobiť proti procesom odbúravania odumretých kožných buniek. Zbavuje pleť nečistoty a dodáva jej jas a hladšiu štruktúru.

Čistiaci peeling Dermo Pure Scrub od Eucerin Prípravok je určený na problematickú pleť a pleť so sklonom k akné. Účinne čistí pleť a zbavuje ju odumretých buniek, ale je k pokožke šetrný.

Rozjasňujúci píling Skin Brightening Exfoliator od Kiehl's Pôsobí ako efektívne čistenie pokožky a zároveň ju exfoliuje, redukuje nepravidelnosti v tóne aj textúre pleti a rozjasňuje ju. Má jemné zloženie, ktoré môžete používať v rámci čistenia denne.

Pílingový krém Amazon Enzyme Peel od Linda Meredith Produkt známej britskej kozmetičky je hotový zázrak pre unavenú a znečistenú pokožku. Tiež pracuje s enzýmami prítomnými v papáji a navyše aj ananáse. Používa sa čiastočne ako maska, keďže sa necháva na pleti pôsobiť, aby sa potom ešte jemne rozmasíroval a následne dôkladne opláchol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pleť #pokožka #píling

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....