Tri masky na suchú pleť

Suchej pleti v zime môžme uľaviť jednoduchým domácim ošetrením.

24.01.2018 09:00
pleťová maska, kozmetika Foto:
Pleťovú masku z téglika zameňte za doma pripravenú.
debata

1. S ovsenou kašou

Dve lyžice najemno rozomletých ovsených vločiek zmiešajte s dvoma lyžicami sušeného mlieka a dvoma lyžicami medu, pridajte dve až tri kvapky levanduľového oleja. Dôkladne vymiešajte a následne naneste kozmetickým štetcom priamo na pokožku. Nechajte pôsobiť aspoň 15 minút. Opláchnite jemne, ale dôkladne teplou (nie však horúcou!) vodou. Následne pokožku ošetrite ľahkým hydratačným krémom.

2. S banánom

Polovicu mäkšieho banánu (vyživuje a hydratuje) roztlačte v miske, do ktorej ste pridali aj lyžicu extra panenského olivového oleja a jeden vaječný bielok. Dôkladne vymiešajte na pyré a naneste na tvár krúživými pohybmi. Nechajte pôsobiť pätnásť minút a opláchnite studenou vodou. Pokožku môžete následne ošetriť pár kvapkami ružového alebo kokosového oleja.

3. S avokádom

Vydlabte dužinu z menšieho avokáda, roztlačte ju v miske a vymiešajte. Pridajte dve lyžice bieleho jogurtu, čajovú lyžičku olivového oleja a rovnaké množstvo medu. Vymiešajte na jemnú pastu, ktorú následne aplikujte na tvár. Môžete nechať pôsobiť 20 minút a následne opláchnite vlažnou vodou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleťová maska #hydratácia #suchá pleť #ženský magazín MiA

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...