Suchý šampón ako hotový zázrak? Odborník radí, ako ho používať

Čoraz populárnejší aj medzi slovenskými ženami je suchý šampón. Známy kaderník, ktorý sa stará o hviezdy, hovorí, že dokáže na ženskej hlave zázraky.

27.01.2018 08:00
vlasy, problém Foto:
Rýchlo sa vám mastia vlasy? Môže pomôcť suchý šampón.
debata

Britský magazín Vogue oslovil v súvislosti s témou o suchých šampónoch Georga Northwooda, ktorého klientkami je napríklad Alicia Vikander – držiteľka Oscara, alebo moderátorka Alexa Chung. Northwood prekvapuje, že nevyužíva suchý šampón ako prvú pomoc pri mastných vlasoch. „Používam ho ako prevenciu, nie ako riešenie,“ vysvetlil pre Vogue.co.uk.

Prvý nástrek suchého šampónu vraj prichádza už po tom, ako ste si vysušili čerstvo umyté vlasy. Takto dokážete predĺžiť trvanie efektu dokonalého účesu a obmedzíte rýchlejšie mastnenie sa vlasov. Následné umytie teda môžete absolvovať o deň-dva neskôr.

Kaderník radí používať suchý šampón tak, ako by ste používali sprej na objem. Nestriekajte na vlasy priveľké množstvo prípravku, aby sa nezlepili, pri aplikácii môžete hrivou jemne zatriasť a použiť prsty, ktorými vlasy prečešete. Zamerajte sa aj na vlasovú pokožku a prstami jemne vmasírujte prípravok ku korienkom. Spomalíte tak mastnenie vlasov, ktoré zväčša začínajú produkovať maz práve pri vlasovej pokožke.

Zaujímavou radou od Northwooda je zameranie sa na T-zónu. Hoci väčšina z nás si ju spája len s pokožkou tváre (T-zóna je zvyčajne najproblematic­kejšia a najmastnejšia), podobné platí aj pri vlasoch. Ak si predstavíte stredovú cestičku vo vlasoch, ktorú ťaháte smerom od čela, zhruba na temene sa potom objaví kolmá cestička na ňu – toto „písmeno T“ je najmastnejšie aj v prípade vlasov a vy môžete eliminovať mastnenie na pár hodín až dní práve aplikáciou suchého šampónu do tejto línie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vlasy #starostlivosť #suchý šampón

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...