Prečo by sme sa pred tréningom nemali maľovať!

Ak by to šlo, nosili by sme make-up hoci 24 hodín denne, no je dôležité nechať istý čas pokožku dýchať, obzvlášť pri športe.

25.01.2018 11:00
žena, líčenie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Prečo make-up pri športe škodí?

Šport je dobrý pre naše zdravie a tým pádom aj pre našu pleť. Vo všeobecnosti je známe, že omladzuje. (Športovci, nie náhodou, vyzerajú nielen zdravšie, ale aj mladšie). Nemusíte sa úplne „zničiť“, ale ak sa pleť trochu spotí, spraví jej to dobre. Potenie totiž môže prispieť k odstráneniu nadbytočného mazu z našich upchatých pórov. Keď sa potíme, otvárajú sa a náš pot môže oslobodiť pleť od toxínov. Aby sa to však dialo, „cesta musí byť voľná“. To znamená, že pleť musí byť nenalíčená!

Ako na to?

Máloktorá žena však má „odvahu“ ukázať sa vo fitnesscentre, kde chceme tiež pôsobiť atraktívne, celkom bez make-upu. Keď sa ho teda v žiadnom prípade nechcete vzdať, nalíčte sa len „ligt“. Použite ľahký základ alebo len korektor. Veľa kozmetických značiek už ponúka make-up vhodný na športovanie. Je dobrou voľbou, neoľutujete.

Po tréningu…

Dôležité však je, po tréningu pôvodný make-up nepretrieť ďalšou vrstvou, ale tvár najskôr dôkladne vyčistiť, následne umyť ešte ľadovou vodou, aby sa póry zatvorili. Až potom môžete znova siahnuť po šminkách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šport #pleť #korektor #toxíny #make-up #pot #upchaté póry

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...