Tri rady, vďaka ktorým zabojujete proti vráskam okolo očí

Vejáriky vrások vám zbytočne pridávajú roky. Starajte sa o jemnú kožu očného okolia.

18.01.2018 15:00
Líčenie po štyridsiatke na slávnostné... Foto:
Bojujte proti vráskam okolo očí, zbytočne vás robia staršou.
debata

Vitamín C

Pokožka je denne vystavená škodlivým vplyvom, ako znešistenie ovzdušia, cigaretový dym či UV žiarenie. Výsledkom je, že voľné radikály môžu vo väčšej miere škodiť pokožke, s čím súvisí aj vznik nových vrások. Vitamín C je v tomto prípade nápomocný, keďže ju chráni pred vplyvom voľných radikálov a navyše podporuje tvorbu kolagénu.

Telu dodávajte potraviny bohaté na vitamín C. Sú to všetky citrusové plody, paprika, brokolica či karfiol. Pri kúpe krému určeného na očné okolie zistite, či obsahuje vitamín C. Krém či sérum si do pokožky aplikujte jemným vklepávaním.

Odlíčenie

Práve v jemnej pokožke okolo očí sa počas dňa usadzujú nečistoty, zároveň aj zbytky mejkapu. Tie môžu spôsobiť, že vrásky sa prehlbujú a pôsobia čoraz výraznejšie. Preto je dôležité každodenné dôkladné odlíčenie práve očného okolia. Pomôže micelárna voda, ktorá si s nečistotami poradí. Starostlivosť o očné okolie nasleduje až po dôkladnom odlíčení. Zároveňmajte na pamäti aj kvalitný oddych počas noci, kedy pokožka regeneruje a čerpá účinné látky z kozmetických prípravkov.

UV filter

Počas zimnej lyžovačky na svahu zaliatom slnkom je ochrana pleti a určite aj jemnej pokožky okolo očí nevyhnutná. Slnečné lúče počas zimy necítime na koži tak intenzívne ako v lete, napriek tomu je UV faktor v krémoch potrebný. Ideálnym riešením je používanie denného krému s ochranným faktorom – tak naňho nezabudnete a vaša pokožka bude chránená počas pobytu vonku – či už na horách alebo v meste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #oči #vrásky

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...