Čo pleti v novom roku určite netreba robiť?

Ušetrite svoju pleť zbytočných vrások, starajte sa krk a dekolt. A ľudia vám budú hádať menej.

16.01.2018 11:00
zima, žena, tvár, krása Foto:
Nech vám zima neublíži, ani vašej kráse.
debata

Horúca voda má stop

Najmä počas studených dní nás to zvádza dopriať telu a teda najmä pokožke čo najhorúcejšiu vodu na zahriatie. No práve priveľmi teplá voda spôsobuje pokožke stres. Najmä vtedy, ak vás trápi suchá a citlivá koža je vhodnejšie použiť na umývanie a sprchovanie vodu vlažnú, skôr studenšiu. Koža nebude po sprche nepríjemne napnutá, obmedzíte aj vytváranie suchých a začervenaných máp na nej.

Zabúdate na krk a dekolt

Zatiaľ, čo v kúpeľni pred zrkadlom venujete dlhé minúty starostlivosti o tvár, práve bradou sa vaša opatera končí. Krk a dekolt – na ten sa zameriate len vtedy, ak máte čas. Koža na dekolte je takisto náchylná na tvorbu vrások, podobne aj na krku a preto sa pred zrkadlom zdržte každý večer o pár minút dlhšie a doprajte výživný krém či pravidlený píling aj týmto partiám. Navyše, v zime je pokožka vplvom počasia ale aj teplejšieho oblečenia stále vysušená a stráca potrebnú hydratáciu, i keď to necítime tak naliehavo ako v lete.

Krém v UV filtrom? Na čo?

Okrem strašiaka, akou je rakovina kože, sa UV žiarenie podpisuje pod predčasné starnutie kože. Drobné vrásky sa množia, pigmentových škvŕn pribúda a ľudia vám už nehádajú menej rokov. Skôr naopak. Ani v zime by sme preto nemali zabúdať na krém s ochranným faktorom, ktorý nás pred nepríjemnými vplvymi UV žiarenia ochráni celkom nenápadne, ale účinne. O tom, že naň netreba zabúdať ani počas lyžovačky už hádam netreba hovoriť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #problém #pokožka #UV

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...