V tomto poradí by ste mali nanášať kozmetiku na tvár!

Chcete maximálne vyťažiť zo starostlivosti o pleť? V takom prípade musíte séra, oleje a ochranný krém nanášať v tom správnom poradí.

18.01.2018 13:00
pleť, čistenie pleti, čistá pleť Foto:
Ilustračné foto.
debata

Čistenie

Začíname s čistením. V prípade suchej pokožky dermatológovia odporúčajú čistiace prostriedky s obsahom ceramidov a glycerínu. Pre obzvlášť suchú pleť sa viac hodia prostriedky s olejovou bázou. Kto má naopak mastnú pleť, mal by používať gélové, na citlivú pleť sa hodí micelárna voda. Mimochodom, ak máte sklon k mastnej a nečistej pokožke, tvár by ste si mali umývať ráno a večer. V ostatných prípadoch stačí dôkladné čistenie večer, aby sme z tváre odstránili špinu a zvyšky make-upu.

Toner

Po čistení je čas na napnutie tváre, vhodný je toner bez alkoholu. Adstringentné produkty odstraňujú nadbytočný maz, môžu však spôsobiť podráždenie. Preto sa odporúčajú skôr pre ženy s extrémne mastnou pleťou.

Očný krém

Ak sú vaše očné viečka skôr mastné, rozhodnite sa pre gélovú bázu. Na kruhy pod očami sa odporúča moisturizer – predovšetkým produkty s obsahom kofeínu zabezpečujú odpuch napuchnutých očných viečok. Nanášajte prstenníkom, ľahkým ťukaním.

Sérum

Séra možno považovať za špeciálnu liečbu pre špecifické potreby pokožky. Suchá pleť, akné, pigmentové fľaky… Ráno sa hodia najmä séra s vitamínom C – antioxidanty, keďže vytvárajú ochranný múr pred škodlivými vplyvmi počasia, ktorým je pleť denne vystavovaná. Večer sú zas vhodnejšie produkty s retinolom, ktoré pomáhajú regenerácii pleti a produkcii kolagénu.

Hydratačný krém

Najdôležitejší krok vo vašej rutine. Hydratačné krémy nielen hydratujú, ale aj „zapečaťujú“ ďalšie účinné látky, ktoré ste už na pokožku naniesli. Počas dňa môžete použiť ľahké mlieko, večer ťažší olej na tvár.

Ochranný krém s faktorom

Nie, na noc ho nepotrebujete. Avšak počas dňa by mal byť priam povinnosťou. Zastaví proces starnutia v dôsledku poškodenia UV-žiarením a zastaví nevzhľadnú pigmentáciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #pigment #hydratácia #UV žiarenie #kolagén #glycerín

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...