Tvárová joga nebolí a nič nestojí. Spomaľuje starnutie!

Chcete spomaliť starnutie tváre a vyzerať mladšie? Z novej štúdie vyplynulo, že tvárová joga v tomto smere skutočne pomáha.

17.01.2018 11:00
debata
Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
tvárová joga Ilustračné foto.

Po piatich mesiacoch

Znie to ako neuveriteľná reklama, ale je to tak: Po piatich mesiacoch dennej „driny“ tvárovej jogy vyzerali 50-ročné účastníčky štúdie o dva roky mladšie. Tvárová joga pritom nevyžadovala žiadne drahé prístroje ani krémy. Len jednoduché cviky ako špúlenie pier, či naťahovanie lícnych svalov.

Aj široký úsmev

Miništúdie sa zúčastnilo 27 žien vo veku medzi 40 a 65 rokov. Naučili sa 32 tvárových cvikov, vrátane veľmi jednoduchých, ako je široký úsmev. Dostali za úlohu praktizovať tieto cviky doma, denne 30 minút. Po deviatich týždňoch sa frekvencia znížila na každý druhý deň.

Zreteľné zmeny

Výskumný tím fotografoval účastníčky štandardnou metódou, pri ktorej možno zistiť starnutie pokožky. Po absolvovaných 20 týždňoch bolo vidno zreteľné zmeny. Dámy mali plnšie tváre. A o to práve ide. Tvár považujeme za mladšiu, keď na nej vidno menej vrások a žiari. Plnšie tváre spôsobovali, že výzor pôsobil mladšie. Presnejšie povedané, o celé dva roky!

Na čo čakať?

Výskumníci opisujú tvárovú jogu ako neinvazívne, netoxické cvičenia, ktoré dokážu vyrovnať a spomaliť stratu objemu tváre. To znie úžasne! Síce ide o malú štúdiu, takže ju nemožno označiť za celkom zmysluplnú, ale už aj lekári potvrdili, že tvárová joga nebolí a nič nestojí, každý ju môže praktizovať doma!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #úsmev #pleť #vrásky #pery #tvárová joga #líca

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...