Členkové čižmy a nohavice? 4 spôsoby, ako ich nosiť a byť štýlová!

Členkové čižmy či topánky sú pre chladné obdobie roka typické. Ženy ich zvyknú nosiť so sukňami, ale ešte častejšie sú doplnkom nohavice. Aj pri nich občas prichádza dilema.

11.01.2018 09:00
debata
Jednou z alternatív kombinácie nohavíc a... Foto: archív značky
Jednou z alternatív kombinácie nohavíc a členkovej obuvi je tesné prekrývanie okrajov. Model na snímke Liu Jo. Jednou z alternatív kombinácie nohavíc a členkovej obuvi je tesné prekrývanie okrajov. Model na snímke Liu Jo.

Ako správne kombinovať nohavice a členkovú obuv, aby výsledný efekt pôsobil štýlovo a príťažlivo? Dobrá správa znie, že dovolené je takmer všetko. Portál TheFashionSpot.com poukázal na niekoľko variácií spojenia nohavíc a obuvi a výsledok vás možno prekvapí.

Kúsok kože

Kombinovať môžete členkovú obuv s nohavicami, ktoré sú jemne skrátené. Výsledok by mal spočívať v odhalení pár centimetrov (ideálne okolo 5 až 7) kože – vzhľadom na chladné počasie buď v telových pančuchách, ale pokojne aj s nejakými výraznými a kontrastnými pančuchami alebo ponožkami.

Extra dĺžka

Dlhé nohavice predĺžia efektne siluetu a v spojení s členkovou obuvou (najmä tou na podpätku) sa tento efekt ešte zvýrazní. Voľte nohavice úzkeho cigaretového strihu a z pevnejších materiálov, ktoré na topánku jemne padnú v záhyboch.

Na milimeter presne

Reč je o spojení dĺžky nohavíc a obuvi tak, že nohavice presne dosahujú hornú líniu okraja členkových čižiem či topánok. Pri sedení, samozrejme, musíte očakávať, že sa odhalí kúsok lýtka. Opäť platí, že funguje zapojenie výrazných doplnkov v podobe pančúch či ponožiek.

Hravý experiment

Kedysi platilo, že „zakasať“ látku do topánky je vrcholom nevkusu. Ako poukazuje portál TheFashionSpot.com, dnešná doba povoľuje všetko. Aj experimenty, v ktorých sa napríklad voľnejšie alebo háremové nohavice spodným lemom vkladajú do členkovej obuvi. Funguje to napríklad aj pri populárnom trende športového oblečenia – napríklad saténových teplákoch s manžetou, ktoré sa stali alternatívou mestského odevu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obuv #nohavice #kombinácia #členkové čižmy

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...