S týmito tipmi bude vaša pleť žiariť aj v zime

Znova stres v práci, únava, príliš veľa alkoholu...? To všetko zanecháva stopy aj na vašej pleti. S týmito tipmi však budete žiariť!

12.01.2018 12:00
peeling Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

V zime je naša pleť obzvlášť skúšaná. Pendlovanie medzi teplými vykúrenými miestnosťami a ľadovým vzduchom vonku je pre ňu šokom. Navyše, zle reaguje aj na stres, málo spánku a príliš veľa alkoholu. A preto, v zime jej treba venovať zvýšenú pozornosť.

Pravidelný peeling

Peeling odstráni odumreté kožné bunky a zanechá pleť hladkú a sviežu.

Masky, masky, masky

V priemere stačí jedna maska za týždeň, aby bola pleť hydratovaná a pôsobila sviežo. Ak však spozorujete, že je príliš drsná a vysušená, použite dve masky, krátko po sebe, s odstupom jednej hodiny. Keď sa večer uložíte do postele, uvidíte rozdiel, za ktorý sa vám pleť poďakuje.

Olejová masáž

Rovnako, ako masáž hlavy dodá vlasom väčší objem, masáž tváre dodá pokožke lesk. Stačí naniesť jednu až dve kvapky oleja a jemne vmasírovať. Začnite od uší, končekmi prstov tieto miesta masírujte krúživými pohybmi asi minútu, potom sa pomaly presuňte smerom nahor. Rovnaký scenár zopakujte na lícnych kostiach, spánkoch a medzi obočím. Dobrým tipom je elektrická masážna kefa s masážnou hlavicou.

Ponorte sa do ľadovej vody

Už ste počuli o tom, že začervenania sa môžete ľahko zbaviť, ak naň priložíte kocku ľadu? Podobným spôsobom môžete osviežiť aj svoju tvár. Tento trik pochádza od Kate Moss. Naplňte umývadlo kockami ľadu, studenou vodou a plátkami uhorky a ponorte si doň tvár na tak dlho, ako je to len možné. Tento „šok“ minimalizuje opuchy a začervenania a zabezpečí sviežosť!

Siahnite po doplnkoch

Nechajte si poradiť v lekárni alebo u lekára. Pleť potrebuje veľa vitamínov, minerálnych látok a aminokyselín, aby bola zdravá a krásna. Môžeme používať tie najlepšie prípravky na svete, pôsobia však iba zvonka. Pleť musíme podporiť v prvom rade zvnútra.

Zelené smoothie

Je to vitamínová bomba, plná minerálov a antioxidantov. Živiny sa absorbujú a rýchlo vstupujú do buniek kože. Navyše poskytujú smoothies pokožke kyslík. Ovocným šťavám sa však snažte vyhnúť a namiesto toho vsaďte na špenát, uhorku, citrón, zázvor. Týmto štýlom redukujete cukor a prijmete vitamíny.

Veľa pite

Pleť potrebuje dostatočné množstvo vody! A preto, treba neustále veľa piť. Ak zabúdate, jedzte veľa uhoriek, obsahujú veľmi veľa vody.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #únava #antioxidanty #uhorka #peeling #opuch #kocka ľadu

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...