S make-upom to nepreháňajte! Koledujete si...

Každá žena by chcela perfektnú pleť, vyzerať v skutočnosti ako keď použijeme filter na úpravu fotiek na sociálnych sieťach. V takom prípade použijeme viac make-upu, čo škodí pleti. Existuje lepšia alternatíva?

10.01.2018 13:00
líčenie, štetec, make-up, líčka Foto:
Štetec treba čistiť, riasenka má svoju trvanlivosť...
debata

Príliš veľa make-upu škodí

Moderné produkty, určené na líčenie pleti, obsahujú krémovú základnú substanciu. Postará sa o to najčastejšie mastenec, prírodné kremičitany, stabilizátory vlhkosti a oleje. Mnohé produkty sú preto označené ako priaznivé pre pokožku. Sľubujú, že vaša pokožka môže dýchať. Platí to však len čiastočne. Napriek tomu, že zložky moderných make-up produktov už nie sú napučiavané (kedysi sa skladali z bobtnatej ryžovej múky), pri bežnom používanie už nehrozí riziko vzniku nečistôt alebo upchávania pórov. Iné je to však v prípade, ak použijeme príliš veľa make-upu, (viac vrstiev), s cieľom zamaskovať väčšie plochy alebo rozšírené póry.

Starnutie pleti
Pravdaže, tekutý make-up obsahuje aj vyživujúce zložky s ochranným faktorom. Avšak počas dňa sa odbúravajú. Ak okrem krycieho make-upu nepoužívate žiadne ochranu pred UV-faktorom, môžete starnutie pleti urýchliť.

Vrásky okolo očí
Kto dlhodobo a denne používa krycí make-up, zvyšuje riziko vzniku vrások – obzvlášť v okolí očí. Tieto partie sú totiž veľmi citlivé a suché. Ak ich „maskujete“ každý deň a nenecháte pleť správne dýchať, spôsobíte, že bude pôsobiť staršie.

Baktérie
Baktérie sa rady ukladajú pod make-up, predovšetkým, ak make-up nanášate znečisteným štetcom či labutienkou. Preto ich treba pravidelne čistiť!

Ako tomu zabrániť?

Čistite si každý večer dôkladne tvár, aby sa póry neupchali. Čistiaca vreckovka nestačí, z pórov tak make-up neodstránite. To dosiahnete čistiacim gélom alebo mliekom, vhodným na citlivú a suchú pokožku. Okrem toho by ste pokožke z času na čas mali dopriať „voľno“ od make-upu, peeling a masku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vrásky #baktérie #peeling #make-up #póry #UV faktor

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...