Poznajte 5 trendov sezóny jar-leto! A kúpte ich vo výpredaji lacnejšie

Nepotrvá dlho a obchody zaplnia nové kolekcie. S nimi aj trendy, ktoré dizajnéri nastavili ako kľúčové na nasledujúcu sezónu. My máme pre vás zaujímavý návrh.

05.01.2018 09:30
debata (1)

Čo tak skúsiť ušetriť za kúpu nových kúskov a staviť na tie, ktoré už sú v aktuálnych výpredajoch. Aj medzi nimi sa totiž občas dajú nájsť ukážky toho, čo v sezóne jar-leto 2018 vtrhne do ženských šatníkov. Takže, nech sa páči – tu je 5 horúcich trendov blížiacej sa sezóny a k nim aj lacnejšie alternatívy z kolekcií tej, ktorá práve opúšťa pulty obchodov.

Športová nálada

Kolekcie na jar a leto 2018 naznačili dominanciu športových prvkov. Nejde len o ležérne kúsky odevov, ide o priamo citáciu športových prvkov pretavených do módnych kúskov – od šiat, cez nohavice, košeľové blúzky až po parky či kabáty. Nechýbajú športové lemy zo širokej gumy, pruhované lampasy pripomínajúce vertikálne lemovanie teplákov či džogingových nohavíc. Pridávajú sa zipsy, šnúrky, ktoré pomáhajú meniť formu a siluetu a, samozrejme, nechýbajú ani funkčné materiály ako nylon či padákovina.

Športová estetika sa nosí vo všemožných... Foto: archív značky
5 trendov jari, ktoré môžete nakúpiť ešte teraz Športová estetika sa nosí vo všemožných variáciách. Toto sú nohavice na spôsob teplákov z kolekcie Alexa Chung. Zlacnené zo 190 na 137 eur. Predáva ich Net-a-porter.com

Satén na všetky spôsoby

Lesk tohto materiálu sa s obľubou ocitá v kolekciách na spoločenské udalosti. No mnohé značky, medzi nimi najvýraznejšie azda Calvin Klein, zapojili satén aj do dennej a veľmi „spotrebnej“ módy. Nosiť sa budú rovné nohavice s vysokým leskom, variácie na pánske kovbojské košele s ostrými goliermi a náprsnými vreckami, ale tiež napríklad saténové kabáty a mikiny so saténovými aplikáciami.

Na jar sa budú nosiť saténové kúsky vo výraznom... Foto: archív značky
5 trendov jari, ktoré môžete nakúpiť ešte teraz Na jar sa budú nosiť saténové kúsky vo výraznom množstve. Môžete to však skúsiť aj s modelom z kolekcie vo výpredaji. Model na snímke z dielne H&M je zlacnený za 34,99 na 20,99 eura.

Posolstvo na tele

Diorovské „feministické“ tričká sa stali obrovským hitom roka 2017 a čo je ešte zaujímavejšie, podobne ladené odevy nevymiznú ani v aktuálnej sezóne. Stále sa budú nosiť tričká alebo topy s citáciami známych autoriek – nebude chýbať feminizmus či angažovanosť proti rasizmu a nerovnosti. Alebo sa môžete vrhnúť na svoje obľúbené kulty v podobe seriálov či hudobných a filmových hrdinov.

Na tričkách či mikinách sa nosia všemožné... Foto: archív značky
5 trendov jari, ktoré môžete nakúpiť ešte teraz Na tričkách či mikinách sa nosia všemožné nápisy. Napríklad aj ten, že "nebudete fajčiť marihuanu v škole". Model z kolekcie Fenty x Puma je zlacnený zo 150 eur na 105 eur. Predáva ho Luisaviaroma.com.

Mix vzorov

Opulencia vzorov, akú priniesli značky Marni či Versace a Prada ponúka na prvý pohľad mix nezmixovateľného. Miešajú sa bodky s kockami, káro s prúžkami, barokové vzory vedľa pop-artu alebo jednoducho len abstrakcia vedľa ďalšej. Základom je výrazný výsledok a neprehliadnuteľná hravosť nositeľky.

Mix vzorov na šatách Mango, ktoré sú zlacnené z... Foto: archív značky
5 trendov jari, ktoré môžete nakúpiť ešte teraz Mix vzorov na šatách Mango, ktoré sú zlacnené z pôvodnej ceny 49,99 eura na 29,99 eura.

Od hlavy po päty

Hoci sa blížia teplejšie mesiace roka, zaujímavý trend prichádza od mnohých renomovaných módnych ateliérov. Namiesto odhaľovania sa koža bude zahaľovať. Výsledok prichádza v podobe šiat, ktoré často siahajú až po zem, majú dlhé rukávy a niekedy dokonca rolákový stojačik. Nebudú chýbať ani odľahčené jarné kabáty, tiež však siahajúce po zem alebo overaly so širokými nohavicami a dlhými rukávmi.

V kurze budú šaty, ktoré zahalia väčšiu časť... Foto: archív značky
5 trendov jari, ktoré môžete nakúpiť ešte teraz V kurze budú šaty, ktoré zahalia väčšiu časť tela. Na snímke model z jesennej kolekcie Zara - zlacnený za 59,95 na 29,99 eura.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #lacnejšie #tip #trik #výpredaj #jar-leto 2018

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...