Rozštiepené končeky? 3 rady, ako si s nimi poradiť a vyhnúť sa im

Väčšina žien uznáva predstavu, že ženskosť sa skrýva v dlhých vlasoch. Proti gustu žiaden dišputát - na jedno by však tieto dámy zabúdať nemali. Starostlivosť o vlasy.

05.01.2018 07:00
vlasy, zdravé vlasy Foto:
Krásne vlasy = zdravé končeky. Okrem iného...
debata (2)

Ak chcete mať dlhé kadere, je nutné starať sa o ne a pravidelne im dopriať opateru nielen domácu, ale aj tú odbornú. Jedným z najčastejších problémov na dlhých vlasoch sú rozštiepené končeky. Najideálnejším riešením sa zdá návšteva kaderníka a pravidelne „podstrihávanie“. Aj my dodávame, že takýto postup je ideálny.

Mnoho žien sa však strihania obáva, alebo ho odmieta, hoci najčastejším dôvodom je strihanie len vo výraznejších časových rozostupoch. Tie však naše vlasy nezaujímajú – končeky sa štiepia, vlasové vlákno sa často poškodzujú nielen umývaním a sušením, ale aj stylingom.

Ak teda chcete, aby vaše vlasy pôsobili zdravo, nezabúdajte na nasledovné. Medzi jednotlivými návštevami kaderníka dbajte na:

Regeneračné a sceľovacie kúry

Na rozštiepené končeky fungujú dobre rozličné vlasové oleje alebo masky, ktoré vlas scelia a zjednotia. Mnohí odborníci ich odporúčajú nanášať už v rámci finálneho stylingu a nechať ich na vlasoch až do ďalšieho umytia. Po ňom sú síce poškodené konce späť, ale ako prvá pomoc tento recept určite funguje.

Ochrana pred teplom

Fénovanie či žehlenie vlasov sa najčastejšie podpisujú na rozštiepených končekoch. Vlasy by ste mali pri úprave chrániť. Hľadajte termo-protekciu v spreji alebo balzamoch, ktoré použijete ešte pred samotným sušením a ošetrovaním vlasu teplom. Dbajte na to, aby termoochrana fungovala na rôzne (a čo najvyššie teploty) – teda nielen na fén, ale aj žehličku či kulmu.

Jemnejšia úprava

Vlasy poškodzuje aj to, ak s nimi narábate príliš necitlivo. Drsné česanie, šklbanie, či napríklad natesno upevnené vrkoče a copy pomocou klasických gumičiek spôsobujú, že sa vlasy lámu a sú krehkejšie a náchylnejšie na poškodenie. Slávny kaderník George Northwood, ktorého cituje Vogue.co.uk, tiež upozorňuje, že by si ženy mali dávať pozor na používanie vyhladzujúcich alebo výživných olejov a následnú tepelnú úpravu. „Vždy olej použite až po žehlení vlasov. Inak vlastne vlas smažíte – olej sa na ňom správa ako olej na rozpálenej panvici,“ odkazál pre čitateľky magazínu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vlasy #Kaderník #poškodenie #končeky

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...