Do plesovej sezóny v zbroji podľa dizajnérov! Máme 12 inšpirácií!

Decembrový čas večierkov a stužkových sa v novom roku celkom prirodzene prehupol do plesovej sezóny.

04.01.2018 09:30
debata
Modelka v kreácii dizajnéra Borisa Hanečku - aj... Foto: Tomáš Gál
Boris Hanečka - Fashion LIVE! 2017 Modelka v kreácii dizajnéra Borisa Hanečku - aj takto môžu vyzerať večerné plesové šaty.

Slovenky zvyčajne vyberajú šaty v požičovni alebo zháňajú vychytené kúsky na internete. Ale čo tak vyskúšať to s domácim dizajnom? Dizajnéri dokážu vytvoriť naozaj očarujúce kreácie, ktorých prednosťou je najmä ich jedinečnosť a originalita. Jasné, treba si na to pripraviť aj rozpočet, ale na druhej strane – ak naozaj túžite na plese žiariť, investovať sa do seba oplatí.

Modelka v kreácii z kolekcie Ivany Rosovej na...
Modelka v kreácii dizajnéra Borisa Hanečku na...
+9Modelka v plesovej kreácii od dizajnérky Jany...

Bratislava bola ešte pred Vianocami svedkom niekoľkých prehliadok domácej tvorby, v ktorej nechýbala ani večerná a spoločenská móda. Domáci tvorcovia radi pripomínajú, že nie sú len autormi šiat na plesy, ale dokážu kreovať aj bežný konzumný dizajn na dennú príležitosť.

Pravdou však je, že práve spoločenská móda – výnimočná kreácia určená na ples či napríklad stužkovú slávnosť alebo svadbu sú najčastejšie príležitosťou, do ktorej je ochotná slovenská žena investovať. A voľbou slovenských návrhárov nepochybne investuje aj do rozvoja domáceho módneho priemyslu.

Modelka v kreácii z kolekcie spoločenskej a... Foto: BABUSIK Dominik
Miklosko - Jeseň-Zima 2017/2018 Modelka v kreácii z kolekcie spoločenskej a koktejlovej módy Miklosko - Jeseň-Zima 2017/2018.

Aké sú trendy?

Trendy domáceho dizajnu nepopreli rukopis jednotlivých dizajnérov, no zároveň reflektovali aj trendy, ktoré sa objavujú na mólach v zahraničí. Aktuálna spoločenská móda stavia na precíznych strihoch, dôkladne vykreslených siluetách a detailoch, ku ktorým tvoria alternatívu splývavé a vzdušné modely, ktoré sa ladne vlnia okolo tiel a dodávajú nositeľkám priam éterický pôvab.

Nechýbajú však ani kokteilové kreácie, ktorými môžete zabodovať napríklad na vianočnom večierku. Veľmi populárnou sa stala aj dĺžka šiat a sukní do polovice lýtok, často v nadýchaných formách na spôsob 50. rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #žena #móda #dizajn #Fero Mikloško #Boris Hanečka #ples #Michaela Ľuptáková #ženský magazín MiA #Ivana Rosová

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...