Krása v roku 2018? Najdôležitejšie trendy pre pleť prinášajú nasledovné...

Hovorí sa nový rok, nový začiatok. Platí to aj pre vás? Možno nie, ale pre svet starostlivosti o našu pleť určite áno. Britský Vogue zostavil zoznam toho nového, čo nás čaká v najbližších mesiacoch.

03.01.2018 17:00
maska, pokožka, žena Foto:
Aká je starostlivosť o pokožku v roku 2018? Bude plná noviniek.
debata

Každý rok prináša so sebou nejaký populárny trend alebo novinku, ktorá sa stane dominantnou a určujúcou pre konkrétnu oblasť. A neobchádza to, samozrejme, ani svet krásy a starostlivosti o nás samých.

Výrobcovia kozmetiky si už dávno uvedomili, že ľudia (a nielen ženy) sú ochotní investovať milióny do starostlivosti o krásu, záleží im na prevencii aj viditeľnom výsledku. A tiež sú ochotní priplatiť si za niečo, čo sľubuje boj s neduhmi modernej doby. Platí to aj pre kozmetiku.

Už posledné roky sa sústreďovali čoraz viac na to, aby firmy vytvárali produkty na starostlivosť o pleť zasiahnutú naším okolím a tým, čoho je plné. Stres, ale aj znečistenie, smog, prach, množstvo negatívnych vplyvov, ktoré sa podpisujú na kondícii našej pokožky – to je skrátka nový problém číslo 1. A tak sa aj v portfóliu značiek objavuje čoraz viac produktov, ktoré bojujú so znečisteným prostredím a majú chrániť pokožku pred jeho vplyvmi. Práve pre rok 2018 je v príprave množstvo nových produktov a ich množstvo začne podľa odborníkov na trhu dominovať. Práve vplyvy prostredia totiž vplývajú na našu pleť momentálne asi najviac. Všetko ostatné sme už totiž „vyriešili“.

Ďalším trendom, ktorý možno v roku 2018 očakávať, je podľa britského módnika Vogue univerzálnosť. Hoci to nie je niečo, čo by firmy oceňovali v rámci ziskovosti, snaha nájsť ideálny produkt s viacnásobnou účinnosťou existuje skrátka odjakživa. Na trh by sa malo dostať viac prípravkov, ktoré multifunkčne pôsobia na pokožku. Dokážu napríklad čistiť a zároveň robia píling alebo si z nich dokážete urobiť masku. Iné zase okrem pomoci proti starnutiu ukážkovo hydratujú a vyhladzujú či zjemňujú pokožku. Treba zdôrazniť, že takéto produkty ocení nejedna dáma, pretože zjednodušujú starostlivosť o pleť a tiež skracujú množstvo času, ktorý strávime v kúpeľni. Zároveň však neovplyvňujú výsledok.

Posledným výrazným trendom, ktorý možno očakávať, je čistejšia kozmetika. Čistejšia v zmysle závadnosti a obsahu chemických prvkov, ktoré nie sú pleti prospešné. Očakávať by sme mali viac produktov, ktoré už budú zbavené látok ako sú parabény, silikóny či sulfáty.

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #krása #pleť #trend #firma #2018

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...