Popraskané pery vedia potrápiť. Ako sa ich zbavíte?

Je celkom bežné, že pri starostlivosti o pleť používame píling na odstránenie odumretých kožných buniek. Niečo podobné si však zaslúžia aj naše pery. V zime ešte o kúsok viac.

21.12.2017 07:00
ústa, zuby, pery, hryz Foto:
Hrýzť si popraskané pery nie je najrozumnejšie.
debata

Chladné počasie a striedanie teplého a studeného vzduchu nepôsobí na pery práve najlepšie. Výsledkom sú často popraskané, suché pery, niekedy s čiastočkami odlupujúcej sa kože. Samotný pocit je veľmi nepríjemný, na perách vnímame diskomfort, neustále máme tendenciu si pery oblizovať a suchú kožu „obhrýzať“. A výsledok je potom ešte horší. Ak patríte k dámam, ktoré sa líčia, je to o ďalší nepríjemný problém navyše.

Riešenie je však pomerne jednoduché – pery treba zbaviť odumretej kože a následne ošetriť a hydratovať. Spôsobov na ošetrenie je niekoľko. Môžete použiť rozličné špeciálne pílingy určené na pery, ale tiež po domácky vyrobené pasty – napríklad z cukru a trošky oleja či medu.

Niekedy postačí len čistá zubná kefka. Môžete ju jemne navlhčiť. Jemnými krúživými pohybmi po perách sa zbavíte čiastočiek kože. Následne by ste mali naniesť balzam, nešetrite a naneste ho až za okraje hornej aj dolnej pery. Včelí vosk, bambucké maslo alebo výťažky prírodných olejov sú tie pravé ingrediencie, ktoré pomôžu – hľadajte teda balzamy na pery s ich obsahom.

Platí, že aj pri ošetrení si môžete pomôcť po domácky. Naneste na pery v jemnej vrstvičke kvalitný domáci med, prstami jemne vmasírujte a nechajte pôsobiť. Funguje napríklad aj kokosový tuk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zima #pery #ošetrenie #suchá pokožka

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...