Deväť prírodných a lacných prostriedkov pre pekné vlasy

Nuž, naše vlasy potrebujú intenzívnu starostlivosť... Ešte predtým, ako otvoríte peňaženku, skontrolujte si svoju domácnosť. Tie prirodzené a lacné alternatívy máte celkom určite doma!

27.12.2017 09:30
žihľava, bylinky, detoxikácia Foto:
Známa pomocnica na vlasy.
debata

Ocot

Preplach octovou vodou zabezpečí lesk. Zmiešajte 100 ml octu s 500 ml vody a vmasírujte do vlasov.

Harmanček

Je prírodný bieliaci prostriedok na vlasy, ale vlasy nezaťaží tak, ako syntetické farbivá. Prelejte horúcou vodou 6–8 vreciek kamilkového čaju a nechajte vychladnúť. Tekutinu rozdeľte, aby sa dostala na každý vlások. Maximálny efekt docielite, ak vlasy necháte vysušiť na slnku alebo vyfénujete horúcim vzduchom.

Citrón

Citrón má ešte silnejšie bieliace účinky ako harmanček. Citrónovú šťavu naneste na vlasy prostredníctvom kefy, vlasy poriadne prečešte a nechajte 60 minút pôsobiť. Aj tu platí: sušenie slnkom alebo fénom posilní efekt.

Žihľava

Žihľavová kúra posilní pokožku hlavy a dodá vlasom prirodzený lesk. Zohrejte 200 ml jablčného octu a pridajte šálku čerstvých žihľavových lístkov, ktoré ste predtým zaliali horúcou vodou. Nechajte 15 minút lúhovať a potom vychladnúť. Hotovú zmes vmasírujte do vlasov a zmyte.

Zelený čaj

Postará sa o lesk vlasov a dodá im prirodzenú ochranu pred slnkom. Uvarte 2 vrecúška zeleného čaju, zalejte 200 ml vody a nechajte vychladnúť. Hotovou zmesou prelejte umyté vlasy, tie však už opäť neumývajte!

Liečivé bahno

Pôsobí zázračne proti mastným vlasom. Pre vlasovú kúru potrebujete 10 polievkových lyžíc liečivého bahna a 200 ml vody. Hrubú kašu, ktorá vám vznikne, rozdeľte pozdĺž celých vlasov a nechajte 15–20 minút pôsobiť. Potom zmyte vlažnou vodou.

Med

Pomáha krehkým a poškodeným vlasom. Zmiešajte polievkovú lyžicu medu s vaječným žĺtkom a hotovú zmes vmasírujte do vlasov. Po 15 minútach zmyte studenou vodou.

Olej

Pozor! Nie olivový olej! Použite napríklad mandľový, ten je na výživu končekov najlepší. Stačí si do nich vmasírovať pár kvapiek.

Tymián

Je prirodzený prostriedok proti mastným vlasom a lupinám. Zabíja baktérie a reguluje nadmernú produkciu mazu. Jednoducho prelejte čajovú lyžičku tymiánu šálkou vriacej vody a nechajte vychladnúť. Umyte si vlasy a potom do nich vmasírujte bylinkovú zmes. Nezmývajte!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zelený čaj #žihľava #mastné vlasy #tymian #ocot #lupiny #lesk

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...