Problematická pokožka ako čierna mora? Skúste zmenu stravy

Nepríjemnosti s problematickou pleťou po tridsiatke sa zvyčajne nedajú "poraziť" len vďaka kozmetickej starostlivosti.

20.12.2017 13:00
maska, pokožka, žena Foto:
Maska s liečivým bahnom prospeje mastnej pokožke.
debata

Popri nej si treba posvietiť aj na životný štýl a stravu – oba faktory ovplyvňukú stav kože.

Navštívne kožného lekára a ten na základe niekoľkých odbornýchm vyšetrení – napríklad aj u gastroenterológa či imunológa dokáže nastaviť účinnešiu liečbu vašich kožných problémov.

Dobré výsledky prináša aj zmena stravy – najmä, ak sa zameriate na zníženie príjmu cukru a takisto výrobkov z bielej múky. Týmto krokom znížite celkový príjem sacharidov, čo sa po niekoľkých týždňoch podpíše aj pod vzhľad vašej pokožky. Dôležité však je v tomto snažení vytrvať – inak sa z dobrých výsledkov dlho tešiť nebudete.

Rovnako ako strava môže zle vplývať na stav kože aj stres, nedostatok spánku či málo pohybu a pobytu na čerstvom vzduchu. Koža takisto potrebuje kyslík, vďaka čomu bude sviežejšia. Vďaka pohybu sa zasa telo potí a zbavuje sa toxínov.

Problematická pleť si okrem základnej starostlivosti pýta aj špeciálnu. Aj tá by mala byť pravidelná. Okrem návštevy kozmetického salóna, kde sa raz za mesiac postará o pokožku odborníčka, si doma doprajte pravidelné čistiace masky. Vhodné sú masky s prímesou zinku, takisto masky na báze bahna či výťažkov z mŕtveho mora. Účinným bojovníkom je aj austrálsky čajovník, ktorý patrí medzi prírodných bojovníkov proti mikroorganizmom, ktoré spôsobujú vyrážky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #akné #maska #pokožka

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...