Úchvatný zážitok! Chanel premenil filharmóniu na módny svätostánok

Prehliadka francúzskej značky Chanel je takmer vždy unikátnym vizuálnym zážitkom. Na stredajšej, ktorá sa konala v Hamburgu, sa to len potvrdilo.

08.12.2017 07:00
debata
Modelka na prehliadke francúzskeho módneho domu... Foto: SITA/AP, Markus Schreiber
Chanel - Pre-Fall 2018 - Hamburg Modelka na prehliadke francúzskeho módneho domu Chanel v Hamburgu, kde Karl Lagerfeld predstavil svoju Pre-Fall 2018 Metiers d'Art kolekciu.

Hoci mesto je rodiskom dizajnéra Karla Lagerfelda, muža, ktorý už desaťročia tvorí meno a renomé Chanel, dôvodom, prečo sa šou konala práve tu, bola architektúra mesta. A tiež miesta, v ktorom sa samotná prezentácia kolekcie Pre-Fall 2018, inak avizovanej aj pod označením Metier's D'art konala.

Modelka na prehliadke francúzskeho módneho domu...
Herečky Lily-Rose Depp (vľavo) a Kristen...
+11Modelka na prehliadke francúzskeho módneho domu...

Lagerfeld si na prehliadku vybral budovu novej filharmónie, ktorá je podľa neho majstrovským architekturálnym kúskom. Modelky nechal kráčať smerom odhora nadol po kaskádových terasách a schodoch, ktoré viedli do hlavného bodu – na pódium so živým orchestrom. Práve za ním sa potom niekoľko desiatok krások oblečených v superluxusných a ručne vyrábaných modeloch zišlo.

Estetická inšpirácia v kolekcii vyšla z námorníckej estetiky, keďže Hamburg je aj mestom námorníkov. Neboli to však len tradičné čiapky, ktoré na nich odkazovali. Nechýbali ani nohavice s vysokým pásom a umiestnením dvojradu gombíkov na prednom dieli, objavili sa tiež tradičné prúžky či odkazy na farebnosť námorníckej modrej, bielej a červenej. Do tvídových sák, ale aj šiat či sukní boli tentoraz zapracované lurexové nite, no aj zamatové strapce či špagáty, nechýbali tisícky flitrov, alebo pierok, každé jedno našívané ručne.

Modelky na prehliadke francúzskeho módneho domu... Foto: SITA/AP, Markus Schreiber
Chanel - Pre-Fall 2018 - Hamburg Modelky na prehliadke francúzskeho módneho domu Chanel v Hamburgu, kde Karl Lagerfeld predstavil svoju Pre-Fall 2018 Metiers d'Art kolekciu.

V tejto kolekcii sa nedá pochybovať o tom, že sa kvalitami blíži k móde haute couture. Lagerfeld jej však zároveň dodáva veľmi nositeľný a ležérnejší ráz, aby tak uspokojil klientelu, ktorá je ochotná minúť tisícky eur, no pritom nepotrebuje vyzerať za každú cenu opulentne čí príliš prehnane. Výsledok si môžete pozrieť v galérii.

Modelka na prehliadke francúzskeho módneho domu... Foto: SITA/AP, Markus Schreiber
Chanel - Pre-Fall 2018 - Hamburg Modelka na prehliadke francúzskeho módneho domu Chanel v Hamburgu v budove novej filharmónie Elbphilharmonie.
debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Chanel #Hamburg #námorník

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....