Vianočný večierok obdaruje vašu pleť. Nebude sa vám páčiť, čím...

Ani pre vás to nebude asi nič nové. V čase pred blížiacimi sa Vianocami prichádza obdobie večierkov či posedení v práci alebo s priateľmi na vianočných trhoch. Alkohol ide s nimi ruka v ruke.

07.12.2017 07:00
vianočný večierok, firemná párty Foto:
Večierková nálada je síce fajn, ale pozor - na druhý deň vám nehrozí len opica.
debata

Rizikom však nie je len hlavybôľ na druhý deň. Problémom sa stáva aj vaša pleť. Alkohol sa na nej podpíše raz dva a vy budete počas Vianoc vyzerať unavene, opuchnuto či vráskavejšie. Ak oslavujete v zafajčenom prostredí a máte na tvári silný a ťažký mejkap, pod ktorým pokožka nedýcha, výsledok môže byť ešte nepríjemnejší.

Medzi najčastejšími následkami sa nachádzajú opuchy okolo očí či tmavé kruhy, nechýba ani dehydratácia – tá sa neobjavuje na celej tvári, ale najčastejšie zasahuje čelo, bradu a pery. Okolo nosa sa zase môžu objaviť červené žilky. Pokožka je celkovo povädnutá a vyzerá unavene, bez sviežosti a energie.

Britský Daily Mail cituje Deana Nathansona, zakladateľa kozmetickej spoločnosti CACI, že popíjanie niekoľkých pohárov alkoholu počas vianočného večierka môže mať za následok rekonvalescenciu pokožky nasledujúci celý mesiac. „Toxický dopad alkoholu a cukru v ňom prítomného zostáva v pokožke oveľa dlhšie než nejaká opica,“ tvrdí Nathanson, ktorého klientmi je rodina Kardashianovcov alebo Beckhamovcov.

Odporúčanie má jediné, dávať si pozor a piť minimum alkoholu. Samozrejme, svoje pridá aj strava. A tá môže byť na vianočných večierkoch zbytočne ťažká, mastná a, samozrejme, plná cukru. Ak teda myslíte na svoju pokožku, určite vyrazte na vianočný žúr s myšlienkou na umiernené radovánky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #pleť #Vianoce #večierok #pokožka #stav #opuch

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....