Marulový olej – stráži tajomstvo ženskej krásy

Dôkazom, že tuky nie sú nepriateľmi ženského tela je marulový olej. Tentoraz ho však nebudeme konzumovať, hodí sa na vonkajšie použitie. Jeho výhody by sa dali zhrnúť do jednej vety: „Pomáha ženám vyzerať mladšie.“ No poďme si jeho účinky rozmeniť na drobné.

04.12.2017 14:30
krása, pleť, vlasy Foto:
Marulový olej sa postará o krásu pleti aj vlasov.
debata

Tajomstvo stromu marula

Ide o unikátny strom nazývaný aj sloní, keďže v Afrike a Indii, kde sa tento strom vyskytuje, si na jeho plodoch chodia pochutnávať práve slony. Samotný marulový olej sa získava studeným lisovaním z plodov a vďaka procesu bez tepelnej úpravy si zachováva enormné množstvo vitamínu C, E, mononenasýtených mastných kyselín (omega-6, omega-9) a antioxidantov. To tento olej predurčuje na jeho použitie v kozmetickom priemysle a v anti-aging prípravkoch. No prečo nepoužiť priamo koncentrát?

Dlhšie mladšou

Marulový olej svoju najväčšiu silu prejaví na tvári. Stačí ho aplikovať raz denne na očistenú pleť a posilní membránu buniek, čím zlepší ich schopnosť udržať vodu. Týmto spôsobom vytvára ochranu pred vysúšaním a vráskavením pokožky. Súčasne pokožku vyživuje. V zime je prirodzenou ochranou pred poškodením striedaním teplôt a cháni aj pre UV žiarením napríklad na horách. Africké a indické ženy ho dlhodobo používajú ako opaľovací olej.

Proti lupinám aj pre zdravšie vlasy

Okrem tváre nájde marulový olej uplatnenie aj v oblasti starostlivosti o vlasy. Vlasy regeneruje, zaceľuje končeky a dodáva krásny lesk. Po vmasírovaní do pokožky hlavy je veľmi účinným v boji proti lupinám. Pritom stačí použiť pár kvapiek oleja a nemusíte sa trápiť drahou a zložitou starostlivosťou o pekný vzhľad frizúry.

Na drobné aj väčšie neduhy

Marulový olej je absolútny ženský poklad, pretože si hravo poradí s poškodenou pokožkou okolo nechtov, so zádermi, ako aj problematickou pokožkou na dekolte. Je vhodný aj ako masážny olej, ktorý ozdraví celé telo. Nie je pritom určený len pre suchú pleť, ale pomôže každému typu. Stačí pár kvapiek a môžete sa tešiť z krásneho vzhľadu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #hydratácia #vrásky #lupiny #marulový olej #zdravá pleť

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...