7-krát kašmírový sveter! Zima je s ním krajšia, žiada si však opateru

Zimné obdobie je časom, keď zo skrine vyťahujeme svetre, aby sme sa zahriali. Ale čo ak aj ten najteplejší z nich nepríjemne pichá a potíme sa v ňom?

29.11.2017 13:00
debata
Kašmírové svetre patria medzi tie... Foto: archív značky
Kašmírové svetre patria medzi tie najpríjemnejšie v zimnej garderóbe. Kašmírové svetre patria medzi tie najpríjemnejšie v zimnej garderóbe. Look na fotografii Pinko.

Odpoveďou je kašmír! Jeden z najjemnejších materiálov – kašmírová vlna, ktorá je nesmierne hebká a jemná na dotyk, no zároveň ukážkovo zahreje a pôsobí veľmi luxusne.

Hoci vzhľadom na materiál sú kašmírové kúsky odevov o niečo drahšie, investovať do nich sa rozhodne oplatí. Stačí si vybrať jeden-dva obľúbené kúsky na zimnú sezónu, ideálne v decentných strihoch a farebnosti, aby sa nám ľahko kombinovali so zvyškom šatníka.

Mnoho žien odrádza na kašmíre potreba špeciálnej starostlivosti. Pravdou je, že bez nej veľmi ľahko kašmírový kúsok zničíte. Mali by ste však zvážiť, či sa vám trošku času investovaného do špeciálneho čistenia nevyplatí. Viac o starostlivosti pod obrázkom.

zväčšiť Kašmírové svetre patria medzi tie... Foto: archív značiek, koláž: zg
Kašmírové svetre patria medzi tie najpríjemnejšie v zimnej garderóbe. Kašmírové svetre patria medzi tie najpríjemnejšie v zimnej garderóbe.

Čo sa prania týka, kašmírové svetre by sme mali prať ručne veľmi jemným spôsobom. Dnešné práčky sú však už pomerne vyspelé prístroje a väčšina z nich má k dispozícii aj program na extra šetrné pranie, prípadne program, ktorý kopíruje ručné prania, nemusíte sa tak báť oprať sveter aj automaticky. Po skončení cyklu ho musíte nechať vysušiť tak, že ho vystriete a položíte na suchý uterák, ktorý vpije prebytočnú vodu. Takto zabránite, aby kašmírový kúsok stratil pôvodný tvar.

Ak náhodou vaša práčka ešte nedisponuje spomenutými programami, vložte kašmírový sveter do obliečky od vankúša, zazipsujte alebo zapnite a vyperte na studenom praní s jemným odstreďovaním. Sveter vždy nechajte dobre vysušiť – vlhké kúsky priťahujú mole, ktoré vždy dajú kašmíru poriadne zabrať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #jeseň #trend #zima #sveter #kašmír

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...