5 superdrahých "zázrakov" kozmetiky

Aký je rozdiel v krémiku na tvár za pár eur a tégliku, ktorého cena obsahu sa môže rovnať polovičke platu bežnej Slovenky? Oplatí sa investovať do luxusnej či dokonca superluxusnej kozmetiky?

28.11.2017 15:00
debata
zväčšiť
luxusná kozemtika

Ako sa na luxusnú kozmetiku pozerajú ženy?

Michaela Kolrusová

Michaela Kolrusová

senior account manager v reklamnej agentúre

Rada do kozmetiky investujem, rada skúšam aj nové prípravky. Čo sa týka luxusnej verzus spotrebiteľskej kozmetiky, neplatí vždy, že čím drahší prípravok, tým kvalitnejší. Napríklad nedám dopustiť na kalciovú masť na pery a Excipial na suchú kožu ako krém na telo. Oba prípravky sú lekárenské a cenovo ľahko dostupné. V prípade krémov na tvár sa rada obdarujem drahším výrobkom. Mala som viacero prípravkov Sisley, čo je kozmetika, na ktorú si normálne človek skoro musí brať bezúčelový úver. Je však výborná. Od pekného balenia až po pocit pri používaní. Ak používam drahý krém, mám vždy doma aj výrobok z klasického drogériového predaja. Striedam ich a ten drahší si šetrím. Bežné kozmetické prípravky ako mydlá a šampóny nakupujem v klasickej drogérii. Rozmaznávanie sa platí len pre pleťové a očné krémy. A čiastočne dekoratívnu kozmetiku. Asi nikdy nebudem mať pocit, že je dobrý nápad kupovať si extrémne drahé šaty od značiek ako Chanel či Dior. Dekoratívna kozmetika mi však vydrží dlho a vlastne vytvorí pocit, že tie super značky doma mám. Zhrnuté, mám doma rada dve-tri drahé kozmetické značky, ale prevažne používam kozmetiku z drogérií a nesťažujem sa.

Barbora Franeková

Barbora Franeková

Miss Slovensko 2009 a novinárka

Vďaka mojej práci mám možnosť vyskúšať veľa kvalitnej kozmetiky. Osobne si myslím, že do kvalitného krému sa investovať oplatí. Nezastávam však názor, že pre pokožku musí byť najlepšie len to, čo je najdrahšie. Každému sedí niečo iné, ideálne je skúšať a testovať. Či vám viac vyhovuje hutný krém, alebo ľahšia textúra a podobne. Mne sedí viac ľahký krém a používam dlhodobo Lancôme Hydra Zen. V poslednom čase ma uchvátila maska na tvár Esteé Lauder Double wear – tri minúty a pleť sa rozžiari. Efekt bol viditeľný takmer okamžite. Ale nepohrdnem ani krémom Indulona. Hydratuje skvelo a za rozumnú cenu má naozaj kvalitné zloženie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #luxusné krémy

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...