Ženy sa musia v šatách cítiť dobre, hovorí dizajnérka Adely Vinczeovej

Dizajnérka Michaela Ľuptáková má už nejaký ten rok pomerne prominentnú klientelu. Jej šaty môžu obdivovať diváci v televíznych šou na ženách ako je Zuzana Fialová či Adela Vinczeová. Tu druhú obliekala aj na piatkové vyhlásenie cien za umenie.

28.11.2017 09:00
debata
Dizajnérka Michaela Ľuptáková. Foto: Peter Frolo
Dizajnérka Michaela Ľuptáková. Dizajnérka Michaela Ľuptáková.

Róba v zelenej farbe s maxirukávom, ktorý bol pošitý trblietavými kamienkami, vznikla ako súčasť projekt v rámci ktorého každý rok jeden dizajnér tvorí šaty pre moderátorku ako pre módnu múzu. Keďže Ľuptáková s Vinczeovou dlhodobo spolupracuje, išlo to o to ľahšie. „Šaty boli inšpirované stromom, niečím, čo má potenciál rastu, preto aj tá nezvyčajná farba. Aj vizuálna identita tohto eventu je podľa mňa spojená s nejakou nie úplne žiarivou farebnosťou. Tak som sa rozhodla trošku zmeniť úzus, ktorý tu bol,“ uviedla pre Pravda.sk Ľuptáková.

Podľa nej šaty na Adele fungovali. „Bol to sošný model,“ komentovala návrhárka. Ešte viac ju však teší, že známu blondínku z televízie oblieka aj v súkromí. „Som rada, že naša spolupráca sa takto krásne rozvinula. Nenosí moje šaty len na oficiálne príležitosti, ale hrdo vlastní niekoľko kúskov aj vo svojom šatníku,“ skonštatovala.

Moderátorka Adela Vinczeová s manželom Viktorom...
Modelka v kreácii od Michaely Ľuptákovej, ktorá...
+18Moderátorka Adela Banášová v šatách od Michaely...

V tvorbe odevu stavia Ľuptáková na to, aby podčiarkla ženské krivky a vyzdvihla pôvab ženského tela. „Bola by som rada, keby sa ženy v mojich šatách cítili krásne a keby tie šaty v spojení s ich osobnosťou vytvárali harmonický celok. A teším sa, keď dostávam spätnú väzbu, že moje šaty sú žolíkom v šatníku a že fungujú a ženy to cítia rovnako ako ja. Móda má veľa podôb a toto je možno tá lichotivá forma, v ktorej sa každá žena môže nájsť a cítiť sa krásna,“ komentovala svoj prístup k dizajnu ženskej módy.

Moderátorka Adela Banášová v šatách od Michaely... Foto: Nadácia Tatra banky
Moderátorka Adela Banášová v šatách od Michaely Ľuptákovej. Moderátorka Adela Banášová v šatách od Michaely Ľuptákovej.

Pri otázke trendov nepomenúva žiadne konkrétne. Dôležitejšie je podľa nej to, aby sa žena v šatách cítila dobre. „Radím ženám, aby vytvorili niečo, čo bude s nimi prirodzene harmonizovať. Keď sa žena v šatách cíti dobre, je to vidieť. Každá môže nájsť podobu, v ktorej je krásna a musí si to aj sama vedieť definovať. Nie vždy to musí byť takéto minimalistické. Niekedy to môže byť aj prehnané a zdobnejšie. Záleží od toho, aká je to príležitosť. Každá z nás má v sebe niekoľko osobností, vieme si predstaviť seba v rôznych polohách a teším sa, keď mám možnosť pomôcť ženám nájsť niečo nezvyčajné, v čom sa práve dobre cítia a v čom sa budú cítiť dobre aj na konkrétnom evente,“ uviedla slovenská dizajnérka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #žena #dizajn #potreba #Michaela Ľuptáková

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...