Čistenie pleti nie je veda, ale pár zásad dodržiavať treba

Prípravky voľte podľa typu pokožky, nezabúdajte ani na peeling či čistiace masky.

24.11.2017 14:30
pleť, kozmetika, starostlivosť Foto:
Aký typ pokožky máte?
debata

Normálna pleť

Vzhľadom ne jej čistenie sa nemusíte báť experimentovania s prípravkami určenými na tento typ pokožky. Zdravá pleť si žiada takisto starostlivosť, aj pravidelné čistenie, ale voľbu medzi čistiacim mliekom, vodou či gélom už treba urobiť podľa toho, ako koža na ten-ktorý prípravok reaguje a ako po ošetrení vyzerá.

Suchá pleť

Pri suchej pokožke sa pri jej čistení vzdajte produktov obsahujúcich alkohol. Okrem toho, že ju ešte viac vysušujú, môžu na nej spôsobiť aj podráždenie a začervenanie. Odporúča sa čistiace mlieko alebo špeciálny pleťový olej na odstránenie nečistôt z pokožky. Opatrne by ste mali používať aj peelingy.

Mastná pleť

Trocha alkoholu by pleťová čistiaca voda na mastnú pleť mala obsahovať, aby sa koža nielen vyčistila, ale aj zbavila prebytočného mazu. Zároveň je vhodné takúto pokožku ošetriť peelingom dva razy týždenne, zabráni sa tak hromadeniu mazu v póroch, čo má za následok vznik uhrov. Okrem toho je dobré siahnuť aj po maskách, ktoré pokožku čistia hĺbkovo.

Zmiešaná pleť

Mastnejšiu T-zónu (bradu, nos a čelo) a suchú zónu (líca) treba čistiť práve vzhľadom na túto kombináciu. Siahnuť sa oplatí skôr po gélových prípravkoch alebo mlieku, nemali by obsahovať alkohol, pretože hrozí už spomínané vysušovanie. Na mastnejšiu T-zónu sa oplatí aplikovať čistiacu masku špeciálne určenú na túto oblať tváre aspoň raz týždenne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #mlieko #maska #peeling

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...