Ubrať si pár rokov a dodať tvári zdravý lesk? Takto to zvládnete aj vy

Rozjasniť tvár je už takpovediac mantrou moderných trendov v dekoratívnej kozmetike. Je to celkom pochopiteľné. So sviežou a jasnou tvárou pôsobíme mladšie a pôvabnejšie.

10.11.2017 11:00
debata
Rozjasnenie pleti je horúcim trendom... Foto: GORUNWAY for MAC
päť lookov v líčení, ktoré by ste mali skúsiť túto jeseň - líčenie - jeseň 2015 - MAC Rozjasnenie pleti je horúcim trendom dekoratívnej kozmetiky.

Hoci Slovenky sú v starostlivosti o pleť a jej zdobenie líčidlami skôr fanúšičky klasiky, aj u nás sa už udomácnili rozjasňujúce korektory či mejkapy, ktoré odrážajú svetlo a dodávajú tak tvári jasnejší a príjemnejší dojem.

Dôležitý je však uvedomiť si, že aj takýto prípravok má svoje pravidlá používania či nanášania. Ak teda nechcete zažiť opačný efekt, skúste to takto.

Aplikácia

Rozjasňovač by mal smerovať na miesto, na ktoré prirodzene dopadá svetlo najviac. Naneste ho teda do stredu čela, koreň a stred nosa, vonkajší kútik nadočnicového oblúka, vnútorné kútiky oka a tiež trošku na bradu (do stredu) a na lícne kosti. Hoci hygiena káže niečo iné, ideálny spôsob nanášania prípravku je prstami a jemným vklepávaním. Pri očiach naneste produkt do vnútorného kútika oka a na vonkajšiu časť kosti nad obočím – pohľad sa otvorí a opticky sa zväčšia oči. Pri perách zase objem docielite pomocou trošky rozjasňujúcich čiastočiek nanesených tesne pod spodnú peru a do priehlbinky v strede hornej pery.

Farebnosť

Vždy sa odvíja od tónu pokožky. Ak patríte medzi dámy s veľmi svetlou pokožkou, mali by ste siahať po rozjasňovači v ľadovej ružovej alebo striebornej farbe. Pri stredne tmavej koži fungujú rozjasňovače kolorované do jemnej broskyňovej farby s leskom a pri tmavom tóne či opálenej pleti by ste mali hľadať zlatisté alebo bronzové tóny.

Pozor na…

Rozjasňujúce a iluminačné prípravky na tvár majú pleť rozžiariť a vytvoriť dojem akoby ste práve dodali pokožke dávku poriadnej hydratačnej výživy. Prehnaný lesk či trblietanie sa nebude pôsobiť až tak dobre. Vyhnite sa mu – možno aj tým, že budete hľadať skôr produkty na krémovej báze, ktorá sa lepšie vstrebáva a aplikuje na pokožku. Púdrová konzistencia môže spôsobiť, že budete príliš trblietavá. Samozrejme, prihliadajte aj na stav pleti. Mastná neocení krémovú textúru a naopak, veľmi suchá koža zase bude pôsobiť mdlo a unavene s práškovou formulou rozjasňovača.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #tvár #pery #trik #rozjasnenie

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...