Poznajte tie správne potraviny pre krajšie a zdravšie vlasy

Rozštiepené končeky, strata lesku a zdravia. Aj týmto môže trpieť vaša koruna krásy. Toto sú potraviny, ktoré krásnym vlasom jednoznačne prospievajú.

01.11.2017 13:30
vlasy, starostlivosť Foto:
Ako sa postarať o zdravé a krásne vlasy? Môžete aj vhodnými potravinami.
debata

Ďumbier je zázračný

Koreň zázvoru je vynikajúcim prírodným liekom, a to nielen na prechladnutie a chrípku. Výťažky z tejto rastliny prospievajú aj vlasom. „Čerstvý zázvor je bohatý na minerálne látky, ako horčík, fosfor a draslík,“ vysvetľuje pre eatthis.com Gaurang Gupta, kozmetológ a špecialista na transplantáciu vlasov. "Tieto prvky podporujú zdravé a silné vlasy s prirodzeným leskom.“

Pokiaľ túžite po zamatovo lesklej bohatej hrive, doprajte si každý deň zázvorový čaj. Zdraviu pokožky hlavy prospievajú rovnako potraviny bohaté na vitamín mladosti, vitamín E a omega-3-mastné kyseliny.

Výborným zdrojom „éčka“ sú vlašské orechy, mandle a lieskovce. Nenasýtené mastné kyseliny nájdete zase v morských rybách, ale aj v ľanových a chia semienkach. Omega-3-mastné kyseliny sú známe tým, že znižujú zápal, ktorý je často príčinou vypadávania vlasov.

Skvelá dvojica zdravia

Ideálnou kombináciou v boji proti lámavým vlasom bez lesku je med a kokosový olej. Podľa Gauranga Guptu má toto duo potravín silné hydratačné vlastnosti, ktoré výrazne prospieva vlasovej pokrývke hlavy. Ďalšou dvojicou na získanie lesku je železo a vitamín C. Minerálna látka železo je prioritne potrebná pre krvotvorbu. Telo je bez železa anemické (chudokrvné), objavuje sa únava, znižuje sa kvalita pokožky. Celkovú vitalitu a sviežosť dodá vlasom vitamín C, ktorého hlavnými zdrojmi sú citrusové plody a zelenina.

Pozor na diéty, vlasy trpia

Odborníci sa zhodujú, že časté držanie rôznych redukčných diét sa môže podpísať pod kvalitu našich vlasov. „Priškrtenie“ živín má často za následok absenciu dôležitých minerálnych látok, a to horčíku, draslíku, zinku, jódu a medi. V prípade, že je chudnutie v súčasnosti na programe dňa, doplňte svoje stravovanie o užívanie výživových doplnkov s týmito minerálmi a stopovými prvkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #jedlo #Telo #vitamín #odmena #potravina

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....