Čo funguje na pokožku lepšie než drahá kozmetika?

Šport, bylinky či pravidelné saunovanie - ani v zime nenechajte pokožku bez "dozoru".

04.11.2017 11:00
pleť - pokožka v zime - hydratácia - dokonalá pleť Foto:
Aj počas zimy sa môžete tešiť z krásnej pokožky.
debata

Mladistvá pokožka vďaka antioxidantom

Zabudnite na predražené produkty, ktoré sľubujú zázraky. Namiesto toho pomôžte svojej pokožke zvnútra. Ako? Aj správnou výživou plnou antioxidantov. Práve tie totiž zachytávajú voľné radikály a tým pádom sa starajú o zdravšiu a žiarivejšiu pokožku.

Športujte a prekrvujte kožu

Pekné a zdravé telo je hlavným bonusom pravidleného športu. Ale pokožka z neho profituje takisto. Určite si ste všimli, ako sa vám prekrví napríklad po hodinke na bicykli či po lyžovaní. Rozprúdi sa totiž krvný obeh, do pokožky sa dostane viac kyslíka a zároveň sa z nej cez póry dostanú preč škodliviny.

Pravidelné saunovanie

Jesenné a zimné obdobie nás priam láka do tepla. A sauna je skvelou voľbou pre tie z nás, ktoré sa o svoje telo starajú. Koža sa vďaka saune prečisťuje, telo vyplavuje škodliviny, upokojíte aj myseľ. To všetko sa odrazí na vašej tvári – spokojnosť a úsmev po hodine relaxu v saune sa nevyrovnajú ani najluxusnejši­emu krému.

Bylinková očista

Príroda ponúka recepty na množstvo neduhov, ktoré trápia našu pokožku. Správny výber byliniek dokáže telu naozaj pomôcť, čo sa ukáže aj na pokožke. Takisto bylinkové kúpele či zábaly sa osvedčili v boji proti niektorým ochoreniam. Bylinky sú okrem toho nabité aj vitamínmi, ktoré sú pre zdravie kože také potrebné. Sezóna šípok vrcholí, tak prečo si z nich nepripraviť čaj plný „céčka“?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bylinky #zima #pokožka

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...