Temný rúž na perách. Nosí ho Čírová aj modelky. Ako pristane vám?!

Určite ste si to všimli? Hitom v líčení na sezónu jeseň a zima sú sýte a často priam uhrančivo tmavé rúže. Máte z nich strach? Obíďte ho.

26.10.2017 15:00
Mária Čírová Foto:
Aj speváčka Mária Čírová nosí tmavý rúž a vyzerá s ním skvelo.
debata

Pravdou je, že temné odtiene rúžov na perách nesvedčia každej dáme. Opticky môžu pery zmenšiť, čo si neželá azda ani jedna žena. Na druhej strane však tóny bordovej, vínovej, slivkovej či sýtej tehlovej dokážu vytvoriť celkom nový a netradičný vzhľad, ktorý vás môže prekvapiť svojou jedinečnosťou. Akurát treba poznať pár trikov, ktoré pomôžu, aby aj tmavšie farby na vašich ústach fungovali.

Oči len letmo

Pri sýtom odtieni je vhodné staviť pri zvyšku úpravy tváre na minimálny mejkap. Nosí sa nahé líčenie očí, absentovať môže aj linka, nemala by však maskara, prípadne aspoň riasy upravené klieštikmi.

Líčka áno, ale jemne

Pri sýtom rúži sa skúste vyhnúť aj príliš silnej farbe v líčkach, aby ste nepôsobili „zmachlene“. Neznamená to však, že by ste ich nemali kolorovať. Voľte jemné tóny, môžu byť aj s bronzovým nádychom, aby ste sa vyhli efektu, že pri výrazných perách pôsobí celá tvár až mŕtvolne bledo. Môžete tiež tvár upraviť pomocou kontúrovacích metód a s pomocou podkladovej bázy či púdra môžete zvýrazniť lícne kosti a stredovú líniu tváre.

Kontúrka

Vizážisti tvrdia – použitie tmavého rúžu sa bez kontúrky nezaobíde. Dôvody sú pragmatické. Kontúrovacia tužka na perách pomôže zabrániť tomu, aby sa farba rúža rozpíjala do okolia pier, zároveň vytvorí jasnú líniu a tým pádom čistý a precízny vzhľad pier. Nemala by byť tmavšia, ale ani svetlejšia ako je odtieň farby rúža.

Správny odtieň

Ak máte svetlú, až veľmi svetlú pokožku, mali by ste vyberať farby, ktoré sú síce výrazné a sýte, no majú ružovkastý nádych. Pri tmavšom type pleti bude fungovať farba na modrom základe. Efekt sa znásobí aj v prípade chrupu – s takýmito rúžmi (čučoriedková, slivková) bude vyzerať belší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #triky #líčenie #farba #rúž #tmavý

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...