Krásna hriva podľa slávnej topmodelky? Ambrosio odtajnila triky!

Od modelky sa zvyčajne očakáva, že bude mať nádherné vlasy. Hriva, ktorou uchváti v reklame a zaujme. Ale je to vôbec možné pri životnom a pracovnom nasadení krások z mól a časopisov?

17.10.2017 07:00
debata (1)
Modelka Alessandra Ambrosio pózuje fotografom... Foto: SITA/AP, Kamil Zihnioglu
Alessandra Ambrosio Modelka Alessandra Ambrosio pózuje fotografom na párty značky Balmain a kozmetickej firmy L'Oreál Paris.

Jedna z najžiadanejších modeliek planéty, brazílska kráska Alessandra Ambrosio priznala, že udržať si v zdravej kondícii vlasy je pre ňu poriadne náročné. „Kvôli mojej práci dostanú vlasy poriadne zabrať. Sú dni, keď si ich musím umyť aj dvakrát za deň. Viem, že to nie je pre moje kadere to najlepšie, ale nejde to inak,“ priznala sa 36-ročná topmodelka.

Starostlivosť však nepodceňuje a ako uviedla pre magazín US Weekly, jediné, po čom túži, je, aby mala vlasy zdravé. „U nás doma, v mojej rodine, ľudia nemajú problém s vlasmi. V mojom prípade však spravili svoje roky sušenia, fúkania, stajlovania a všetkých ostatných vecí, ktoré musíte podstúpiť na fotení. Preto sa snažím vyberať si len tie najlepšie produkty,“ vysvetlila. Ona sama vraj najčastejšie používa značku Marajo, ktorá je dostupná v USA či Brazílii, ale v Európe si ju musíte zadovážiť online. Veľkú pozornosť sústreďuje modelka na končeky.

„Boli chvíle, keď moje končeky boli extrémne nezdravé, celkom vez života, zničené. Vtedy pomohlo jediné – vlasy skrátiť. A vlastne som bola celkom rada. Na milión fotkách mám stále rovnaký účes, niekedy urobí zmena naozaj veľa,“ vysvetlila.

Brazílska topmodelka Alessandra Ambrosio... Foto: Profimedia
Alessandra Ambrosio Brazílska topmodelka Alessandra Ambrosio necháva vlasy oddychovať najmä počas dovolenky.

Keď bola malá, v rodnej Brazílii vraj nemali k dispozícii žiadne kozmetické vychytávky. Jej mama sa však príkladne starala o dcérinu hrivu. „Zvykla zmiešať avokádo s prírodnými olejmi a naniesla mi ich na vlasy. Milovala som to. Cítila som sa ako v kaderníckom salóne a navyše to bol krásny čas, ktorý môže dcéra stráviť so svojou mamou,“ vyznala sa topmodelka, ktorá už sama má dve dcéry. So staršou Anjou vraj podobné rituály už začala absolvovať tiež. Akurát teraz využíva modernú kozmetiku a prípravky, ku ktorým má ako modelka prístup.

A aký je jej obľúbený trik na starostlivosť o kadere či styling? Miluje plážové vlny. Pomáha si k nim sprejom so slanou vodou, no zároveň do prameňov votrie trochu regeneračného vlasového masla na hydratáciu. Vraj je to skvelý pocit a výsledok tiež.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vlasy #starostlivosť #Alessandra Ambrosio #olej #kaderníčka #topmodelka #avokádo

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...