Krása zrodená z dotykov: Čo všetko zvládne masáž?

Rozmaznávajte vlastné telo, potešte ho kúpeľmi či masážami. Podobné odporúčania prichádzajú často zo ženských magazínov či časopisov o životnom štýle. Majú svoje opodstatnenie? Určite.

15.10.2017 17:00
masáž, relax Foto:
Vďaka masírovaniu umožňujeme telu zvýšiť prietok a prúdenie krvi.
debata (1)

Príchod chladnejších dní v mnohých z nás prebudí túžbu navštíviť rozličné wellness centrá alebo si dopriať relaxačnú kúru či masáž. Je to celkom logické. Kým v lete veľa voľného času trávime pod holým nebom a často si počas neho užijeme aj relax v podobe dovolenky, nasledujúce obdobie prináša nápor fyzický aj psychický. Zmierniť ho môžu práve vhodné relaxačné techniky či procedúry, pri ktorých sa telo môže uvoľniť, pookriať, alebo zlepšiť svoj zdravotný stav. Medzi tie najpopulárnejšie nepochybne patria masáže. Vedeli ste však, že okrem zdravia a psychickej pohody dokážu pôsobiť blahodarne aj na vašu krásu?

Pokožka

Vďaka masírovaniu umožňujeme telu zvýšiť prietok a prúdenie krvi. Či už je to pri špecializovanej lymfatickej masáži, ktorá zlepšuje prúdenie lymfy, alebo pri klasickej masáži, kde sa odborník venuje celému telu alebo jednotlivým partiám – všetky majú spoločného menovateľa. Pomoc pri zlepšení prirodzenej telesnej imunity a odbúravanie toxínov v tele.

Masírovanie zvyšuje cirkuláciu v povrchovej vrstve kože a to sa pretaví do jej žiarivejšieho a zdravšieho vzhľadu. S pravidelnými masážami sa zlepší farebný tón pokožky, ale aj jej kvalita. Pomocné sú v tomto prípade rozličné vonné a esenciálne masážne oleje, ktoré tiež bojujú so suchou a s drsnou kožou či takýmito miestami na koži. Preukázané sú pozitívne účinky masáží na kožu stehien a bokov, ktoré trápi celulitída.

Tvár

Niektorí odborníci na krásu tvrdia, že správnou masážou dokážeme telo zbaviť akné či iných nedokonalostí, ktorými trpí pleť zasiahnutá voľnými radikálmi a nepriaznivými vplyvmi prostredia. Samozrejme, pri ťažšom akné môže byť masáž len doplnkovou aktivitou, citlivá pleť si žiada veľmi opatrný prístup.

Určite však tvári neublížite v prípade, ak vám v kozmetickom salóne urobia klasickú tvárovú masáž. Pomáha predchádzať tvorbe vrások, zlepšuje elasticitu pleti a dodáva jej zdravší a jasnejší vzhľad. Tvárová masáž je navyše jednou z tých, ktoré si môžete denne dopriať aj vy sama doma pred zrkadlom. Ideálne je poradiť sa s odborníkom a dať si vysvetliť intenzitu, smerovanie či dĺžku vykonávania jednotlivých pohybov na tvári a v oblasti krku, ktorý by ste tiež obchádzať nemali.

Vlasy

Masáž hlavy je pre niektorých ľudí vykúpením po náročnom dni v práci, ale tiež prospieva tým, ktorí trpia migrénami alebo bolesťami. V neposlednom rade však prospieva práve vlasom – ich kvalite, hustote a intenzite rastu. Masírovanie vlasovej pokožky zlepšuje cirkuláciu krvi v nej, tým sa štartujú procesy prenikania výživy vo vlasov. Vyzerajú zdravšie a krajšie.

Masážne techniky dokážu bojovať aj s tvorbou lupín alebo, naopak, zabojovať proti mastným či suchým vlasom. Vracajú im rovnováhu. Pozor však na výber prípravkov, ak nejaké chcete použiť. Okrem masáže nasucho to môžete skúsiť aj s jemnou šampónovou emulziou či napríklad hydratačnou alebo olejovou kúrou, ktorá ich oživí – vždy závisí od typu vlasov či problému, ktorý ich postihuje.

Liftingová kontúrovacia masáž tváre

Pri tvárovej masáži je vhodné používať konkrétne prípravky, ktorých benefity pre pokožku máte overené. Základom je, aby ste masáž tváre robili na čistej odlíčenej pleti. Prvý krok je teda jasný, dôkladne si pokožku vyčistite. Následne je dobré zvoliť si prípravok, ktorý používate – či už je to hydratačný krém, liftingové sérum, alebo napríklad tonizačná rozjasňujúca emulzia.
1. Prípravok naneste na vatový tampón a pohybom „pritlač-uvoľni“ ho naneste na pokožku. Pritlačením sa koža jemne napne a následne sa uvoľní, pri čom lepšie absorbuje daný prípravok.
2. Pohyb veďte od dekoltu, pokračujúc na krku, spodnej línii sánky, lícach, spánkoch a čele. Záver patrí nosu a úsmevovým vráskam.
3. Pohyb na čele pritláčaním vatového tampónu veďte zdola nahor, čím zvýšite liftingový efekt. Najprv sa venujte stredovej ploche, pritlačte tampón trikrát smerom zdola nahor, následne opakujte identický pohyb po bokoch čela
4. Pri očiach si jemne jedným prstom nadvihnite obočie a pritlačte tampón na plochu viečka. Musíte byť jemnejšia, keďže táto koža je veľmi tenká.
5. Liftingový efekt bude účinnejší pri pravidelnom opakovaní. Už po prvej masáži tohto typu však budete vnímať, že pokožka je napnutejšia, plnšia a vyzerá mladšie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #relax #pokožka #masáž #lifting #ženský magazín MiA

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...