Prečo sa oplatí povedať áno harmančeku? Lebo budete krajšia

Nestojí veľa peňazí a jeho účinky si poľahky overíte na pokožke či vlasoch.

16.10.2017 13:00
rumanček, kamilky Foto:
Harmančekom ku kráse.
debata

Harmančekový čaj nielen výborne chutí a na telo pôsobí upokojujúco. Je dobrou voľbou aj v starostlivosti o krásu, ak sa spoliehate na prírodu. Kedy a ako dokáže pomôcť?

Ste prirodzená blondínka?

Ak máte plavé vlasy, potom ich po umytí šampónom opláchnite silným odvarom z harmančeka. Vďaka tomu dostanú zratistý náchych. Harmančekovým odvarom môžete opláchnuť aj jemné vlásky detí.

Trápia vás vyrážky?

Vyrážky na tvári, ktoré sú dokonca zahnisané, dokážu človeka potrápiť. Vyskúšajte obklady z teplého harmančekového odvaru. Prikladajte ich na postihnuté miesta, hojenie tváre by malo byť rýchlejšie. Ak vás trápi nečistá pleť, môžete takisto skúsiť umývať si raz denne tvár odvarom z harmančeka.

Akné na dekolte či chrbte

V takomto prípade si do kúpeľa pridajte aj odvar z harmančeka. Doprajte si však silnejší odvar a do vane prilejte asi 2 litre. Alebo podobne ako pri problémoch na tvári, aj na dekolt či chrbát môžete prikladať obklady s vlažného odvaru.

Rany v ústach

Ak sa vám vytvoria ranky v ústach, aj tu môže pomôcť harmanček. Odvarom si vyplachujte pravidelne ústnu dutinu, zmiernite tak vznik zápalových procesov.

Pozor na alergie!

Harmanček môže u niektorých ľudí spôsobiť alergie, zvlášť opatrná buďte pri malých deťoch. V prípade akéhokoľvek jemného začervenania tvár umyte čistou vodou a následne použite krém.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #akné #pokožka #harmanček

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...