Móda ovládne Bratislavu: Lákať budú overené mená aj nováčikovia

Päťdesiatka dizajnérov a jeden špeciálny hosť. Tomu sa povie hotový módny maratón. Odštartuje už budúci týždeň v utorok na akcii Fashion LIVE! 2017.

12.10.2017 13:00
debata
Podujatie Fashion LIVE! 2017 bude opäť módnym... Foto: archív Fashion LIVE! 2017
Podujatie Fashion LIVE! 2017 bude opäť módnym sviatkom v Bratislave. Podujatie Fashion LIVE! 2017 bude opäť módnym sviatkom v Bratislave.

Piate pokračovanie a oficiálne štvrtý ročník podujatia, ktoré je oslavou módy, ale aj miestom pre prezentáciu domáceho či zahraničného dizajnu, sa opäť uskutoční v priestoroch Starej tržnice a okrem pozvaných hostí bude mať možnosť pozrieť si jednotlivé kolekcie aj verejnosť. Zakúpenie vstupeniek bude možné priamo na mieste, alebo v predpredaji na stránke organizátorov.

Lákadlom však musí byť najmä program a v tom sa tento rok predstavia mená overené ako Lenka Sršňová, Marcel Holubec, Andrea Pojezdálová či Boris Hanečka s Danou Vodou a Richard Rozbora. K nim však pribudnú aj ďalší, verejnosti možno menej známi tvorcovia, ktorých autorský prístup môže byť bránou do nového vnímania dizajnu odevov. Pavol Dendis, Barbora Kubi či Petra Kubíková alebo Martin Havel a Jakub Straka, ale tiež študenti Ateliéru 343 z bratislavskej VŠVU alebo poslucháči ADO Zlín – program bude naozaj pestrý.

Sprievodné akcie už tradične ponúknu niekoľko workšopov, dizajnérske šou-roomy či napríklad predajné miesta jednotlivých účastníkov.

Novinkou tohto ročníka je tzv. „opening night“, v rámci ktorej sa už v utorok večer predstaví v Bratislave s novou kolekciou český dizajnér Jakub Polanka. Ten síce vynechal pražský týždeň módy, ale na tom skrátenom slovenskom uvedie premiérovo novú kolekciu. „V poslednom období spolupracoval s českou šperkárskou a sklárskou značkou Preciosa, takže sa diváci môžu tešiť na množstvo trblietavých a blýskavých elementov v jednotlivých modeloch,“ uviedla Olo Křížová, kreatívna riaditeľka podujatia.

Program jednotlivých prehliadok je plánovaný na hodinové sloty, pričom po prehliadke bude mať vždy nasledujúci dizajnér, prípadne komerčná značka vyhradený čas na prípravu móla alebo sedenia pre svojich hostí a partnerov. Vzhľadom na polohu podujatia však nie je problém v prestávkach si odskočiť do centra na kávu a potom sa opäť vrátiť na ďalšiu prehliadku. Záver programu, piatkový večer bude patriť už tradične vyhláseniu Fashion Awards. Tento rok pristúpili organizátori k zmene, keď sa rozhodli nehodnotiť známe a ostrieľané dizajnérske mená, ale sústredia sa na „mladú vlnu“ a novú dizajnérsku krv.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #móda #Boris Hanečka #Lenka Sršňová #Andrea Pojezdálová #Fashion LIVE! 2017

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...