Starostlivosť si žiada aj vlasová pokožka

Zdravé vlasy podrastú v priemere o jeden centimeter mesačne.

10.10.2017 11:00
vlasy, žena, masáž Foto:
Starostlivosť o vlasovú pokožku sa vyplatí.
debata (1)

Aby koruna krásy vyzerala naozaj pestovane, je dôležité udržiavať zdravú aj vlasovú pokožku. Zbytočne vám vlasy budú rásť, ak ich znakom je lámavosť.

K zdraviu vlasovej pokožky prispievajú napríklad aj pravidelné masáže hlavy rôznymi sérami. Pozor! Pri rýchlo sa mastiacich vlasoch sa masážam skôr vyhnite, pretože práve tie môžu spôsobiť ešte väčšiu produkciu mazu. Ak však týmto problémom netrpíte, masáž pokožky rozprúdi krv a tým pádom sa k vlasovým korienkom dostane viac potrebných živín.

O vlasy prichádzame aj nešetrným česaním čí fénovaním. Ak máte problém rozčesať si vlasy, používajte špeciálne hrebene určené práve na vlasy s takýmto problémom. Nezabudnite na pravidelné používanie kondicionéru, ktorý naneste na konce vlasov a po pár minútach zmyte. Vlasy sa búdú rozčesávať oveľa jednoduchšie.

Počas fénovania vlasov takisto myslite na vlasy aj pokožku. Fén držte vo vzdialenosti 15 centimetrov od hlavy, nezabudnite vlasy pred fénovaním ošetriť prípravkom, ktorý ich chráni pred poškodením teplým vzduchom. Budú sa menej štiepiť a starostlivosť o vlasy pomocou žehličiek či fénov sa na ich kvalite nepodpíše v takej výraznej miere.

Raz týždenne doprajte vlasom masku alebo špeciánu kúru. Chce to nejaký čas, aby mali vlasy aj koža možnosť regenerovať. Masku vždy vyberajte podľa typu vašich vlasov, aby bola starostlivosť a ošetrenie cielené. Je dobré, ak na vlasy ošetrené maskou ešte dáte napríklad jemnú kúpaciu čiapku a uterák. Vplyvom tepla sa výživné látky lepšie do vlasov aj pokožky vstrebávajú.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #maska #masáž

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...