Tri jesenné kúsky, ktoré by vám v šatníku chýbať nemali

Aj vy už pár týždňov zvažujete, v čom vlastne zvládnuť nevľúdnu a sychravú jeseň? Nebojte sa, možností je hneď niekoľko.

09.10.2017 13:00
debata
Jeseň môžete zvládnuť aj v štýlovej, no pritom... Foto: archív značky
Jeseň môžete zvládnuť aj v štýlovej, no pritom funkčnej vetrovke. Model na snímke H&M Studio. Jeseň môžete zvládnuť aj v štýlovej, no pritom funkčnej vetrovke. Model na snímke H&M Studio.

V dámskom šatníku sa udomácnili mnohé kusy oblečenia a nielen preto, že vyzerajú štýlové. Sú aj funkčné – či vonku prší, fúka, alebo sa chlad vkráda pod okraje kabátov. Aké tri zvrchné odevy by ste si teda mali zaobstarať, aby ste nasledujúce týždne zvládli na jednotku?

Trenčkot

Ten pravý britský je často vyrobený z materiálu, ktorý nepremoká a voda po ňom hladko steká smerom nadol. Trenčkotové kabáty sú vkusné a veľmi ženské. Môžete ich nosiť so šatami, ale aj k ležérnej kombinácii džínsov a úpletového svetra.

Vetrovka

Túto sezónu sú celkom jasne v kurze. Funkčné, brániace vetru, ale aj dažďu a pri tom stále štýlové. Nosia sa bundy s výraznejšími vreckami, masívnymi goliermi alebo maxi chlopňami, ktoré sa dajú preložiť a vytvárajú tak efekt šálu. Vyberajte modely z pogumovaného materiálu, ktorý býva zároveň nepremokavý.

Parka

Môže mať vetrovkovú podobu, ale na jeseň by ste pokojne mohli vyskúšať aj predĺženú parka bundu s kapucňou, ktorá je zo spevneného vodeodolného materiálu a funkčne je zabezpečená podšívkou proti chladu. Podobná bunda síce pôsobí na prvý pohľad možno až príliš ležérne, ale jej kombinovanie s puzdrovými šatami a členkovými čižmami na podpätku bude určite stávkou na štýlovú istotu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jeseň #trenčkot #parka #vetrovka

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....